Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z leča

Lečo je fascinující jídlo. Je to takový gastronomický chameleon. Ačkoliv je vnímáno jako česká klasika, jeho kořeny sahají do Maďarska, kde tvoří jeden ze tří pilířů tamní kuchyně. Tento recept promění sklenici ze spíže v lahodnou a sytou polévku, která každého milovníka leča potěší.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie944 kJ /
226 kcal
Bílkoviny5,88 g
Tuky1,87 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy41,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na troše rozehřátého oleje orestujeme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli. Krok 2: Přidáme na kolečka nakrájenou klobásku a krátce osmahneme, dokud klobáska nepustí tuk. Krok 3: Poté přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, lečo a mletou papriku. Směs osolíme, zasypeme moukou a zalijeme vodou tak, aby byly všechny suroviny zcela ponořené. Krok 4: Přivedeme k varu a vaříme do změknutí brambor. 3 minuty před koncem přidáme majoránku. Krok 5: Hotovou polévku podáváme s chlebem.

TIP: Lečo se v kuchyni rozhodně neztratí - rady a tipy

Zveřejněno 26. 2. 2014

Poznámka autorky tejaja

Pokud použijeme domácí lečo nebo bez protlaku, tak přidáme 1 lžíci rajského protlaku.

Zdroj receptu: neznámý časopis

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Polévka z leča

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wBn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Polévka z leča

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wBn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

tejaja:Terezko,mě by lečo zase nenapadlo dát do polévky:-8Je fajn,že si tady navzájem všichni můžeme dohazovat různé vychytávky a fígle;-):yes:

Anna Kocikova: Anička, vidíš, to je dobrý nápad :yes: To som nepočula, zase som o niečo múdrejšia, díky za radu ;-)

Vím,že tahle polévka je jistě moc dobrá:-p:yes::-K
Terezko,babička dávala lečo do buřtíčkového guláše a byl vážně moc chutný:yes:

Tak tu bych si dala hned :-p, posílám bod a přes víkend vyzkouším :-K

Tématické fráze:
polévka z leča, polévky recepty, lečo polévka, soljanka z leča, polevka s leca, recepty z leča, polévky z léča, polévka z leča recept, recepty polevky, polievka z leča, polevka z leca s klobásou, guláš z leča, polivka z leča, recept na polévku z leča, poevka z leca, jedla z leca, recept polevka z leca, soljanka z leča polévka recept, lečo jako polévka recept, polevkaka z leca

Suroviny:
lečo, voda, brambory, klobása pikantní, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, majoránka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]