Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolice v husté smetanové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 100 kJ /
1 697 kcal
Bílkoviny35,93 g
Tuky149,81 g
Vláknina29,60 g
Cholesterol 177 mg
Sodík 2,54 g
Sůl6,20 g
Sacharidy39,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky a brokolici rozebereme na růžičky. V kastrole necháme rozpustit slaninu, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Krok 2: Do směsi prolisujeme česnek, promícháme a zasypeme moukou (asi 2 vrchovaté lžíce). Krok 3: Prosmahneme, zalijeme smetanou a podle potřeby vývarem. Krok 4: Umícháme hustou omáčku, do které vložíme růžičky brokolice a nejlépe za stálého promíchávání je podusíme "na skus" (cca 4-5 minut). Krok 5: Dochutíme solí, případně pepřem a podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.

Zveřejněno 27. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q0xq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q0xq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem vyzkoušela a přidala jsen kousek Nivy(máme ji rádi)je to výborný rychlý recept. Moc díky, už mám zařazeno v oblíbených. Přidávám bodík.:yes:;-)

Je to velmi dobré chutné jídlo zkusila jsem to s bosákami a taky je to dobré
:-p

Dnes jsem recept vyzkoušela, přidala jsem do omáčky ještě trochu nastrouhaného sýra..bylo to výborné a rychlé jídlo. :-p Posílám bodík.:yes:

Dnes jsem to vyzkoušela a super chutnalo to dobře

Jo velmi dobré , má to šmrnc podle mého gusta dík za tip ;-)

brokolice nikdy nezklame :yes::-p

Moc dobré, ukládám:yes: Trošku jiným způsobem, ale v podstatě také s "bešamelem" dělám květák, ale celé zapékám. Bodík:yes: 1.

Tématické fráze:
brokolice na smetaně, smetanova omacka s brokolici, brokolicová smetanová omáčka, brokolice smetana, smetanové omáčky, brokolice se smetanovou omáckou, brokolice se smetanou, brokolice recepty, smetanová omáčka, omáčka na brokolici, omáčka z brokolice, recepty z brokolice, brokolice s omáčkou, smetanová omáčka na brokolici, smetanová omáčka na zapékání, brokolice omáčka, brokolice smetanová omáčka, brokolice recept, brokolicová omáčka se smetanou, omáčka brokolice

Suroviny:
brokolice, slanina anglická, cibule, česnek, smetana, vývar, mouka hladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu