Celerová remuláda
Dobrota, která má původ ve Francii, a na jejíž přípravu potřebujete pouze celer a pár surovin. Celerová remuláda je příkladem toho, že v jednoduchosti je krása. Dokonalá kombinace chutí bez zbytečné práce navíc.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 361 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,10 g |
Tuky | 43,62 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,78 g |
Sacharidy | 19,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celerovou bulvu očistíme, rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme na julienne (nudličky o tloušťce cca sirky) nebo nastrouháme na vhodném struhadle na proužky tenké jako sirky. Ihned po nastrouhání polijeme citronovou šťávou, aby celer zůstal krásně bílý.
Krok 2: Přidáme majonézu, dijonskou hořčici, osolíme, opepříme a vše společně s nastrouhaným celerem velmi dobře promícháme.
Krok 3: Takto připravenou remuládu dáme do chladna uležet nejlépe do druhého dne. Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, ale chutná i jen tak s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 8. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová remuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JA3o
Moje poznámka
Celerová remuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JA3o
Nejnovější recepty
Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob
Přidáno před 1 hodinou
Fazolky na slanině
Přidáno před 1 hodinou
Losos s pomerančovým kuskusem
Přidáno před 1 hodinou
Lokše plněné zelím a kuřecím masem
Přidáno před 1 hodinou
Zeleninová pomazánka z mrkve a ředkviček
Přidáno před 2 hodinami
Bramborovo-dýňový knedlík z vařených brambor
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drůbeží játra na cibulce s rýží
mikerose před 5 minutami
Macecha řezy
vikinka09 před 7 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
TotalMudla před 22 minutami
Polévka s krupicí a vejcem
Kajkajak před 1 hodinou
Telecí nudličky s houbovou omáčkou
Misicka77 před 2 hodinami
Jednoduchý houbový guláš
knihomolka před 2 hodinami
Kokosovo-kefírová buchta
kit731 před 4 hodinami
Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
ajavkuchyni před 4 hodinami
Bábovka s povidly
Kratule před 5 hodinami
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
DasaM před 7 hodinami
Tématické fráze:
celerova remulada,
remulada,
co je remuláda,
celer v remuládě,
remuláda recept,
recept na remuládu,
celerová remuláda recept,
cerelová remuláda,
jak vyrobit celerovou stavu,
jak se dělá remuláda,
jak vyrobit remuládu,
celerová remuláda,
remulada celerova,
recept remunada k masu,
cerelova pomazanka,
remuláda recept.cz,
celerova remulada recepty,
remuláda k masu,
recept remuláda,
celerova remunada
Suroviny:
celer,
majonéza,
hořčice dijonská,
šťáva citronová,
sůl,
pepř
Komentáře (7)
Jen nemohu sehnat struhadlo,co je na fotce