Louhované kaštánky
Kaštánky jsou zvenku dost křupavé a mají příjemně nahořklou chuť, uvnitř se schovává péřově měkká střídka. Nebojte se louhování, jde jen o to jednou tuto metodu vyzkoušet, pak už to bude hračka. Výsledek za to stojí.
Suroviny pro 1 dávka
14-16 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 201 kJ / 1 960 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,45 g |
Tuky | 53,10 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 41 mg |
Sodík | 18,56 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 312,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Louhované kaštánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lLJl
Moje poznámka
Louhované kaštánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lLJl
Nejnovější recepty
Pýchavka v pivním těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Plněné bagetky s opečenou pýchavkou
Přidáno před 5 hodinami
Fazolky na kyselo s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Smažená pýchavka na dva způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno 26. 9. 2025 21:18:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kančí guláš
Koubicka před 33 minutami
Falešná dršťková z hlívy
rybicky21 před 1 hodinou
Povidla pečená v troubě
Kudlajs před 3 hodinami
Nepečený salkový koláč se sušenkami
MilosCz před 3 hodinami
Tvarůžková pomazánka s tvarohem
ajahaffukfuk před 3 hodinami
Pomazánka z lučiny a červené řepy
Ellen1 před 3 hodinami
Langoše z jogurtu
Haninkakan před 4 hodinami
Švestkové knedlíky
joji.pisecky před 4 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Mikala před 6 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
louhovaný kaštánek,
louhovaný rohlík recept,
louhované rohlíky recepty,
louhovaný kaštánek recepty,
kaštánek louhovaný,
louhovany rohlík,
louhovane housky,
kaštánky recept,
co je louhovaný rohlík
Suroviny:
voda,
sádlo,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
voda,
soda jedlá
Komentáře (47)
Pridávam foto.
Dnes se tomu musím smát
Ja s kysnutým cestom som na začiatku svojej kariéry dlho bojovala...uvariť knedlíky - bol pre mňa heroický výkon. Prvé boli hnusné a šedé, slizké, gumové...novomanžel ale tvrdil, že sú výborné!
cathleen: To už si taky nepamatuju, ale stát se to klidně mohlo.
Teď jste mě navnadily, že to zkusím znovu, i když jsem si řekla, že už nikdy .....
Ostatně magdalenčiny skvělé rohlíky do hodiny hotové jsem měla napoprvé taky placaté. Pak už se mi to nikdy nestalo a že je peču dost často!
Napadlo ma - či si neskúšala postup, že dnes "uvarím" a zajtra pečiem? Teraz neviem, či si vymýšľam, alebo som to niekde zachytila - pri bageloch, že sa to tak môže robiť. Tie sa tiež "varia " a potom pečú.
Nene, na tenhle odložený postup jsem nikde nenarazila, nezkoušela.
Foto pridávam a doporučujem všetkým, kto si chce upiecť doma skvelé pečivo.
Moje vyzerajú trochu ináč, inak som nastrihávala, ako vidíš, ešte nemilosrdnejšie!