Škvarkové placky jako vánek
Milovníci škvarků jistě ocení toto spojení v univerzální placky. Takto připravované placky jsou díky překládání těsta vláčné a nadýchané, vůbec nejsou suché a vydrží čerstvé dlouho. Jen se zakousnout!
Suroviny pro 50 kusů
50kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 255 kJ / 6 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 167,73 g |
Tuky | 345,61 g |
Vláknina | 27,36 g |
Cholesterol | 562 mg |
Sodík | 7,67 g |
Sůl | 18,79 g |
Sacharidy | 609,76 g |
Postup přípravy
Počkáme až krapet vychladnou, abychom je mohli přidat do těsta. Krok 2: V teplém mléce necháme rozpustit droždí. Do větší mísy pak nasypeme hladkou mouku, sůl, cukr, vejce, koření, rozpuštěné droždí a vychladlé škvarky. Krok 3: Vypracujeme vláčné těsto, které nám nesmí udělat tuhou hladkou kouli, těsto se nám musí lepit na ruce, jinak by byla placka moc suchá. Pokud je těsto tužší - nic se neděje, rozředíme je ještě troškou mléka. Po zadělání necháme těsto odpočinout a nakynout na teplém místě. Krok 4: Po vykynutí těsto přendáme na moukou vysypaný vál a rozválíme na větší placku a přehneme 4x, aby nám vznikl čtverec, jako při výrobě listového těsta, a necháme ještě chviličku kynout.
Po chvilce opět postup zopakujeme a necháme opět kynout, takto překládané těsto nám krásně placky zjemní a jako by nalístkuje. Krok 5: Do třetice těsto vyválíme a hrnečkem vykrajujeme placičky, které klademe na plech s pečícím papírem.
Potřeme je vejcem a ten, kdo má rád změnu, může vršek posypat mákem, sezamem, grilovacím kořením atd. Krok 6: Necháme je chviličku nakynout a vkládáme do rozehřáté trouby, nejprve pečeme prudčeji a pak jen dopékáme dozlatova.
Zveřejněno 13. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové placky jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KXR
Moje poznámka
Škvarkové placky jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KXR
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 15 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 16 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 10 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 12 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 13 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 13 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 14 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 15 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 15 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 16 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 17 hodinami
Tématické fráze:
škvarkové placky recept vláčné,
křupavé a nadýchané škvarkové placky,
nadychane skvarkove placky,
vláčné škvarkové placky,
škvarkové placky bez droždí,
škvarkove placky top recepty,
překládané škvarkový placky,
překládané škvarkové placky,
měkké škvarkové placky,
škvarkové placky podle vaňka,
škvarkové placky s mákem,
škvarkové placky,
škvarkové placky překládané,
škvarkové placky z hladké mouky,
škvarkové placky vláčné,
škvarkové placky měkké,
škvarkové placky od vaňka,
škvarkové placky nadýchané,
škvarkové placky recept,
škvarkové placky na plech
Suroviny:
škvarky,
sádlo,
mouka hladká,
droždí,
vejce,
mléko,
sůl,
cukr,
koření,
pepř mletý,
kmín celý,
chilli
Komentáře (38)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Všichni snědli všechno do večera
Rozhodně nepřeháním, pekla jsem z poloviční dávky, bylo jich 25.
Udělala jsem k nim kotel bramboračky a světe div se druhý den ráno jich bylo jen 6
Můj muž je nikdy neměl rád, protože byly suché a tvrdé
Ovšem kvůli těmto plackám v noci vstal a dokonce si k nim ohřál i tu bramboračku
Jsou fakt skvělé a vřele doporučuji
Je to dokonalý recept. Pekla jsem je takto prvně ale už je jinak nikdy dělat něbudu....moc děkuji za receptík a posílám bodík
Nervozniveverka: parádní je máš.. spráskala bych je s chutí.. i teplé