Škvarkové placky jako vánek
Milovníci škvarků jistě ocení toto spojení v univerzální placky. Takto připravované placky jsou díky překládání těsta vláčné a nadýchané, vůbec nejsou suché a vydrží čerstvé dlouho. Jen se zakousnout!
Suroviny pro 50 kusů
50kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 255 kJ / 6 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 167,73 g |
Tuky | 345,61 g |
Vláknina | 27,36 g |
Cholesterol | 562 mg |
Sodík | 7,67 g |
Sůl | 18,79 g |
Sacharidy | 609,76 g |
Postup přípravy
Počkáme až krapet vychladnou, abychom je mohli přidat do těsta. Krok 2: V teplém mléce necháme rozpustit droždí. Do větší mísy pak nasypeme hladkou mouku, sůl, cukr, vejce, koření, rozpuštěné droždí a vychladlé škvarky. Krok 3: Vypracujeme vláčné těsto, které nám nesmí udělat tuhou hladkou kouli, těsto se nám musí lepit na ruce, jinak by byla placka moc suchá. Pokud je těsto tužší - nic se neděje, rozředíme je ještě troškou mléka. Po zadělání necháme těsto odpočinout a nakynout na teplém místě. Krok 4: Po vykynutí těsto přendáme na moukou vysypaný vál a rozválíme na větší placku a přehneme 4x, aby nám vznikl čtverec, jako při výrobě listového těsta, a necháme ještě chviličku kynout.
Po chvilce opět postup zopakujeme a necháme opět kynout, takto překládané těsto nám krásně placky zjemní a jako by nalístkuje. Krok 5: Do třetice těsto vyválíme a hrnečkem vykrajujeme placičky, které klademe na plech s pečícím papírem.
Potřeme je vejcem a ten, kdo má rád změnu, může vršek posypat mákem, sezamem, grilovacím kořením atd. Krok 6: Necháme je chviličku nakynout a vkládáme do rozehřáté trouby, nejprve pečeme prudčeji a pak jen dopékáme dozlatova.
Zveřejněno 13. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové placky jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KXR
Moje poznámka
Škvarkové placky jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KXR
Nejnovější recepty
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 16 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 22 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampiónová polévka
Michal1968 před 48 minutami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jandulka13 před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
TerezaZinkeova před 1 hodinou
Pomazánka z červené řepy s křenem
Jan Nemec před 2 hodinami
Krůtí nudličky s bylinkami a smetanou
Ewulin před 2 hodinami
Mexické fazole s masem
lucanka45 před 3 hodinami
"Americký" moučník
Marcela0123 před 8 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
Marcela0123 před 8 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 14 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 15 hodinami
Tématické fráze:
škvarkové placky recept vláčné,
křupavé a nadýchané škvarkové placky,
nadychane skvarkove placky,
vláčné škvarkové placky,
škvarkové placky bez droždí,
škvarkove placky top recepty,
překládané škvarkový placky,
překládané škvarkové placky,
měkké škvarkové placky,
škvarkové placky podle vaňka,
škvarkové placky s mákem,
škvarkové placky,
škvarkové placky překládané,
škvarkové placky z hladké mouky,
škvarkové placky vláčné,
škvarkové placky měkké,
škvarkové placky od vaňka,
škvarkové placky nadýchané,
škvarkové placky recept,
škvarkové placky na plech
Suroviny:
škvarky,
sádlo,
mouka hladká,
droždí,
vejce,
mléko,
sůl,
cukr,
koření,
pepř mletý,
kmín celý,
chilli
Komentáře (36)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Všichni snědli všechno do večera
Rozhodně nepřeháním, pekla jsem z poloviční dávky, bylo jich 25.
Udělala jsem k nim kotel bramboračky a světe div se druhý den ráno jich bylo jen 6
Můj muž je nikdy neměl rád, protože byly suché a tvrdé
Ovšem kvůli těmto plackám v noci vstal a dokonce si k nim ohřál i tu bramboračku
Jsou fakt skvělé a vřele doporučuji
Je to dokonalý recept. Pekla jsem je takto prvně ale už je jinak nikdy dělat něbudu....moc děkuji za receptík a posílám bodík
Nervozniveverka: parádní je máš.. spráskala bych je s chutí.. i teplé