Bramborová pánev s liškami
Lišky se v kuchyni neobjevují každý den, o to víc vyniknou, když je dostanete do ruky. V téhle bramborové pánvi hrají hlavní roli. Dodají jídlu výraznou chuť, vůni lesa a příjemnou strukturu, která se jen tak neokouká.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 549 kJ / 1 326 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,99 g |
| Tuky | 38,72 g |
| Vláknina | 56,28 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 154 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 187,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce téměř doměkka. Téměř chladné je oloupeme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Mrkev nakrájíme nadrobno nebo hrubě nastrouháme, cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme.
Krok 3: Lišky očistíme a ty větší pokrájíme.
Krok 4: V hlubší pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm osolené brambory s mrkví dozlatova. Vedle na pánvi si na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme lišky a prolisovaný česnek.
Krok 5: Jakmile houby začnou „vadnout”, zalijeme je vývarem, přikryjeme a dusíme asi 15 minut, dokud se vývar neodpaří.
Krok 6: Vmícháme nasekanou petrželku, opatrně promícháme s opečenými brambory a dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 14. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová pánev s liškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wz6n
Moje poznámka
Bramborová pánev s liškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wz6n
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 20 minutami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 9 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 12 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 12 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 12 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 13 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 13 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 14 hodinami
Tématické fráze:
bramborová pánev,
špecle s liškami,
bramborová s liškami,
recept s liškami,
lišky recepty,
recepty z lišek,
brambory lisky recept,
brambory lisky,
bramborova polevka rezept,
bramborova panev recept,
recept bramborová pánev
Suroviny:
houby lišky,
brambory,
mrkev,
cibule,
česnek,
petrželka,
máslo,
olej,
vývar zeleninový,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (14)