Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčky z kysaného zelí

Krásně křupavé koláčky z kysaného zelí, posypané strouhaným sýrem, si nejlépe vychutnáte ještě v ten samý den, kdy je upečete. Příprava není nijak složitá, do hodiny máte hotové koláčky na stole.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 40 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 329 kJ /
2 708 kcal
Bílkoviny61,41 g
Tuky142,62 g
Vláknina23,50 g
Cholesterol 901 mg
Sodík 4,27 g
Sůl10,90 g
Sacharidy282,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Kysané zelí jemně vymačkáme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Mouku promícháme s práškem do pečiva. Přidáme kysané zelí, rozpuštěné máslo, vejce, sůl a mletý pepř. Vypracujeme těsto. Krok 3: Z těsta odebíráme malé kousky, ze kterých nejprve vytvarujeme kuličky a poté je dlaní zploštíme a klademe na připravený plech. Krok 4: Každý koláček potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C dorůžova, zhruba 30 minut. Krok 6: Podáváme teplé k čaji nebo studené.

TIP: 20 nejlepších receptů z kysaného zelí

Zveřejněno 3. 5. 2014

Poznámka autorky tejaja

Koláčky sú najlepšie v ten deň, kedy sa upiekli, sú chrumkavé. Volovec vyrába sabinovská mliekáreň, je to vynikajúci syr.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVO3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVO3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

to vypadá zajímavě, zelí já můžu i do buchet:-8:yes:

Jana Remkova: Janka, môžeš použiť akýkoľvek syr výraznejšej chuti, Eidam nie, ten je nevýrazný, ale zase nič by sa nestalo, keby si dala aj Eidam :-);-)
Ďakujem všetkým ;-):-8

Terezko, Volovec neznám, ale určitě bych si poradila. Nádherné foto a skvělý nápad:-):yes:

Chutné koláčky s krásným aranžmá:-p:-K:yes:

Ja upekla,misto masla sadlo, misto kyp. prašku droždi, to je tak dobre, dekuji za vyborny recept, nevedela jsem co s kyselym zelim, ktere mam doma, ted ho využiji.

Napad jak využit kysele domaci zeli, a ten krasny košiček ....

ze zelí zkusím cokoliv.:-p

Nádhera :-) Moc se mi líbí :yes:

Vypadá super, určitě vyzkošíme:yes:

Nebezpečně dobré!!!:yes::-)):-D

Ďakujem :-8

Povedené koláčky:-p+:yes: mám uložené, měla bych vyzkoušet;-)

To bych si dala, pečivo se zelím já ráda :-):yes:+

To vypadá Terezko moooc dobře:yes::yes::yes::-))

magdalenka: Ja tiež ;-)

Tématické fráze:
recepty z kysaného zelí, pečivo se zelím, kysané zelí recepty, pečivo s kysaným zelím, co z kysaného zelí recepty, kolace s kysaného zelí, pečivo z kysaného zelí, pečivo ze zelí, slane pecivo kysane zeli, sýr volovec, pečivo s kyselým zelim, kysané zelí recept, kolače s kysaným zelím, slane pecivo se zelim, slane pečivo z kysaného zelí, kolacky ze zeli, zelí a recepty, recept z kysaného zelí pečivo recept, recepty kolace se kysaným zelím, recepty kolace se zelim

Suroviny:
zelí kysané, mouka polohrubá, máslo, vejce, kypřící prášek do pečiva, pepř mletý, sůl, vejce, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu