Kakaový koláč s kysaným zelím

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 50 min Moučníky , Řezy 15 názorů

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
125 g másla nebo margarínu na pečení
3 vejce
1 hrnek vytištěné a krájené kysaného zelí
1,5 hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 hrnek vody
0,5 hrnku kakaa
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maslo, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme a postupne všľaháme po jednom vajíčka.

  2. Kakao zmiešame s múkou a práškom do pečiva.

  3. Striedavo za stáleho šľahania pridávame k maslovej zmesi múku s kakaom a vodu. Dôkladne vyšľaháme.

  4. Nakoniec vmiešame kyslú kapustu.

  5. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme na 180°C. Ešte teplý múčnik posypeme práškovým cukrom.

Poznámka

Koláč je vďaka kapuste jemný, pritom kapustu v ňom necítiť. Napriek tomu, že je s vodou, absolútne to nie je cítiť na rozdiel od iného koláča, ktorý som s vodou robila kedysi dávnejšie.

Recept som našla na internete, ale trocha som si ho upravila.

Zdroj : http://clovekonline.cz/cokoladovy-dort-z-kyseleho-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kakaový koláč s kysaným zelím

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tejaja: jezis nepozrela...myslela som, ze s mletou paprikou....uz aj sa idem pozriet

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    vybusna: neviem, či si pozrela recept, nie je to s mletou paprikou, ale zeleninovou. Normálna na prúžky narezaná paprika. Ale ak ti takýto koláč vyhovuje, tak s tou kapustou je tiež v pohode. Keby som ti ho dala, ani nevieš, že tam nejaká kapusta je. ;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tejaja: tak s paprikou je to v pohode....robievala som makovy kolac s chilli...nejako som nan zabudla, uz som ho nerobila ani nepamatam....ale kysla kapusta...no ozaj sa musim raz odhodlat...

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Tohle je mooooc zajimavy! Vyzkousim to, takovy zvlastni recepty jsem uz zkousela a dopadly prekvapive dobre. Do nekterych buchet se prece dava ocet, tak proc nezkusit zakysany zeli...:-O:-). Zapisuju si, a dam vedet...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    magdalenka: Magduška ďakujem za vysvetľovanie, až teraz som sa dostala k PC. ;-)
    Dievčatá, nebojte sa, koláč je vynikajúci, jemný ( ako píšem v poznámke ), žiadnu kapustu tam necítiť, verte mi. :-D
    vybusna: Mily, netreba odvahu, jednoducho urob a je to. :-) Robievam aj koláč s červenou paprikou a je tiež úžasný. http://www.toprecepty.cz/recept/40278-kolac-s-cerv...
    cathleen: Ivka, pečiem aj koláč s cuketou, ale ako píše Magduška, tu žiadna cuketa, je to čosi úplne iné. ;-)
    Ja som ten typ, čo vyhľadáva všelijaké recepty, nebaví ma jesť a tobôž variť dookola to isté. A takéto recepty ma nesmierne provokujú, ako Dancu. :-D;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Tak to já vyzkouším určitě, podobné recepty beru jako výzvu:-!:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Cat, tu ide kvasená kapusta!!!V žiadnom prípade cuketa!!!
    Výbušná, neváhaj a peč! Ja som kedysi tomuto receptu tiež neverila,ale ten koláč vás dostane. Len nezabudnite vybrať z kapusty bobkový list, príp. zrnká korenia...rascu tam snáď mať nebudete - v koláči by to vadilo.:-))
    Terezke sa ospravedlňujem, že tu zasahjem...len mi to akosi nedalo.

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Tak tohle asi nezkusím, nějak mi kyselé zelí ke sladké buchtě nejde;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Možná by se dalo místo zelí použít mlaďounké nastrouhané cukety :-8 zelí u nás totiž nikdy nezbyde - pokud je, schroustám ho jen tak nebo v zelném salátu.

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Tak na toto fakt čučím jako puk:-O Mám podobné smíšené pocity jako Vybusna :-D Vypadá to velice zajímavě a stoprocentně za celý svůj věk jsem o kombinaci kyselého zelí a buchty neslyšela. Ale to budu muset vyzkoušet :yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    fuuuha....:-O, ja odpadnem....ja absolutne neviem, ci by som sa k tomu odhodlala....dam si to na vyskusanie, ale priznam sa, ze vyskusanie budem odkladat....ale casom urcite naberiem odvahu....

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Potvrdzujem, koláč je výborný, taký "čokoládový" a žiadna dusivka.:yes: bod jasný.
    Piekla som viackrát, recept odkiaľsi z Internetu. Kto nevyskúša, neuverí...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja: zkusím a podám hlášení;-);-), tu mouku ještě promyslím a vyberu. Teď jsem si našla, že např. kokosová je bez škrobu:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    spagetka: neviem, ako sa to bude chovať s čisto pohánkovou múkou alebo špaldovou, ale s hladkou je to vynikajúce, jemnučké.:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak tohle je supernápad :-p:yes: Kdybych nahradila hl.mouku jinou, např. mě teď napadá špaldovka nebo pohanková, možná i kukuřičná, tak je to skvělé pro dia (samozřejmě nahradit cukr) :yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: koláč s kyselým zelím koláč s kyselým zelím kakaový koláč sladký koláč kapust co napadá kysané zelí ľahký koláč recept cuketa s kysaným zelím sladký koláč s kyselym zelím

Zapomněl/a jsem heslo