Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kýta z mladého jelena na houbách

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie761 kJ /
182 kcal
Bílkoviny2,95 g
Tuky0,39 g
Vláknina13,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykostěnou, osolenou a opepřenou kýtu zformujeme do válce a zpevníme provázkem. Krok 2: V pekáči na másle zesklovatíme cibuli, přidáme všechna koření a necháme rozvonět. Krok 3: Poté přidáme maso a ze všech stran ho opečeme. Krok 4: Vložíme tymián, houby i s vodou, podlijeme a na sporáku cca půl hodiny přiklopené dusíme. Podle potřeby podléváme. Krok 5: Po půl hodině vmícháme šípkovou zavařeninu, rozdrcený česnek, dochutíme a vložíme již odklopený pekáč do trouby vyhřáté na 200°C. Krok 6: Pečeme ještě půl hodiny, maso přeléváme. Krok 7: Poté maso vyjmeme, (uchováme v teple třeba v alobalu) a omáčku zahustíme kouskem másla prohněteným s moukou. Krok 8: Necháme provařit. Krok 9: Maso nakrájíme na plátky a podáváme, třeba s knedlíkem.

Zveřejněno 10. 5. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E70W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E70W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

JitkaS76: Jituško, díky :-K

Vyzkoušeno, přidána jen anglická slanina a pečeno v troubě přiklopené asi 2,5 hodiny. Skvělý recept, zařazen do oblíbených <3

žjova, pěkný. manžel by polknul na prázdno:-):yes: já něja divočinu nemuset..ten chuťový ocáásek:-S

Tak to musim vyzkouset maso v mrazaku jeste je.:yes::-p

Andri to vypadá báječně:-*:-p:-K
Všechny suroviny mám,až na toho jelena a vývar:-SNečenžneš to za koňskou kýtu?;-):-D

chocolate:, rozmarynaH: Holky díky:-K

Já bych si moc pochutnala:-p. Ta šípková krásně doladí chuť omáčky. Moc pěkné, jako všechny tvoje recepty Andrejko:-K :yes::yes:

To je pane krasy na jednom taliri:-p!

Majka8: To je jako řezník - vegetarián !:-D

Děkuji vám za komentáře;-):-K Já už mám opravdu jen pár posledních malých kousků a budu taky muset čekat, až se zas bude smět lovit a hlavně, zda lovec něco trefí :-D Zkuste i s jiným masem, bude dobrá třeba vepřová plec nebo pečené vcelku;-)

Veronika.Hrozna:Asi tak nějak to v jeho rodině funguje,když maso,tak jen z prodejny.

Taky zřejmě nemám šanci ochutnat mladého jelena, ale jídlo vypadá parádně :-p, což není u Tebe nic překvapivého :yes::yes:

Majka8: Být hajný a maso kupovat v supermarketu :-?:-?:-?:-?

Nádhera a určitě velká dobrota:yes:...jen ten jelen není a nikdy nebyl,vzhledem k tomu,že mám bráchu hajného,tak mám smůlu,ale nejen já i jeho rodina,zvěř sleduje,ale nestřílí.Takže tento recept netisknu a nikdy neuvařím,bohužel:-//

Tématické fráze:
vykostění vepřové kýty, peceny jelen, kyta z jelena, jeleni kyta, recepty z jelena, jelen na česneku, jelen recepty, vykoštění kýty, jeleni maso na houbach, recepty jeleni kyta, recept na maso z jelena, jelen pečený, jeleni kyta recept, jelení kýta se šípkovou, vykosteni kanci kyty, jelen na, kyta ze zveriny na houbach, jelen kýta, kyta z jelena recepty, jeleni maso mladé

Suroviny:
kýta jelení, cibule, česnek, houby sušené, tymián, zavařenina šípková, kost, bobkový list, koření nové koření, pepř, jalovec, máslo, mouka hladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu