Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 141 kJ / 2 424 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 229,75 g |
| Tuky | 140,12 g |
| Vláknina | 15,30 g |
| Cholesterol | 662 mg |
| Sodík | 5,36 g |
| Sůl | 13,45 g |
| Sacharidy | 53,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem.
Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků.
Závitky zajistíme jehlou, nebo párátky. Krok 2: Zadní nohy můžeme také vykostit, předním nožkám usekneme poslední články, kde toho masa moc není a všechny kosti použijeme na vývar. Krok 3: Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme prudce zatáhnout všechno maso, přidáme lečo, podlijeme 100ml horké vody a pod tlakem dusíme 20minut doměkka. Hrnec ochladíme a otevřeme. Krok 4: Měkké maso odložíme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
Uvedeme k varu, přidáme záklechtku a slabým varem provařujeme za občasného promíchávání 15minut. Krok 5: Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme například s knedlíkem. Hodí se také rýže, nebo těstoviny.
Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků.
Závitky zajistíme jehlou, nebo párátky. Krok 2: Zadní nohy můžeme také vykostit, předním nožkám usekneme poslední články, kde toho masa moc není a všechny kosti použijeme na vývar. Krok 3: Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme prudce zatáhnout všechno maso, přidáme lečo, podlijeme 100ml horké vody a pod tlakem dusíme 20minut doměkka. Hrnec ochladíme a otevřeme. Krok 4: Měkké maso odložíme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
Uvedeme k varu, přidáme záklechtku a slabým varem provařujeme za občasného promíchávání 15minut. Krok 5: Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme například s knedlíkem. Hodí se také rýže, nebo těstoviny.
Zveřejněno 25. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na zelenině v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV2G
Moje poznámka
Králík na zelenině v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV2G
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 45 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 56 minutami
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
králík na smetaně v papináku,
králík nemůže na zadní nohy,
kralik se zeleninou v papiňáku,
kralici stehna v papinaku,
domácí králík na zelenině,
králík recepty,
kralik na zelenine,
vaření králíka v papinaku,
zelenina v papináku,
kralik na zelenine v tlakovem hrnci,
králík na smetaně z papiňáku,
králíkvpapináku,
králík na česneku v papiňáku,
kralik na omacku,
testoviny a kralik,
babiččiny recepty králík na zelenině,
zelenina z v papiňáku,
králičí stehna na hořčici v papiňáku,
recepty z papináku,
vaření-kralík na zelenině
Suroviny:
maso králičí,
lečo,
hořčice,
hořčice plnotučná,
slanina gazdovská,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
smetana na vaření
Komentáře (3)
Ten králík mě tak vytočil