Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý koláč s meruňkami a drobenkou podle Kluci v akci

Voňavé kynuté těsto, šťavnaté meruňky a poctivá máslová drobenka – tento koláč podle receptu z oblíbeného pořadu Kluci v akci je dokonalým ztělesněním letní domácí pohody.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

catherina

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min Bez doby kynutí

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma průměr 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 609 kJ /
3 970 kcal
Bílkoviny76,90 g
Tuky178,06 g
Vláknina31,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 197 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy499,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí se lžičkou cukru vymícháme do hladké kaše. Zalijeme vlažným mlékem, zaprášíme trochou mouky, zamícháme, přikryjeme utěrkou a necháme 10–15 minut, než kvásek vyběhne. Krok 2: Do kvásku přidáme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, citronovou kůru a špetku soli. Krok 3: Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Zaprášíme moukou a necháme hodinu kynout. Krok 4: Během kynutí těsto alespoň dvakrát promísíme, aby se těsto provzdušnilo a lépe kynulo. Krok 5: Drobenku připravíme smícháním uvedených surovin při pokojové teplotě. Krok 6: Včas zapneme troubu na 180 °C. Koláčovou formu nebo menší plech vymažeme máslem. Krok 7: Vykynuté těsto vytvarujeme do formy či na plech. Poklademe vypeckovanými meruňkami (slupkou dolů, aby do těsta nevytekla šťáva) a posypeme drobenkou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Krok 8: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 35 minut dozlatova. Řídíme se vlastní troubou.

TIP: Meruňkové dobroty - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 3. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kDgN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kDgN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Koláč je výborný<3!!! Pekla jsem s meruňkami a o víkendu se švestkami. Oba se povedly na jedničku!!!! Děkuji za recept!

Komentáře často nepíšu, ale teď musím. S těstem se pracovalo výborně a koláč je přímo k sežrání....co s ním taky jiného ;-)
Dělala jsem na plech, na to tvaroh, švestky a drobenka. Už teď se těším na jablkový.

Az na tomto receptu jsem zjistila,ze clovek se uci cely zivot a ze jsem uz neco napekla,kluci jsou mlady a moc sikovny

Koláč je fakt perfektní dnes ho peču podruhé a musím uznat super recept :yes::yes::yes:

Koláč je vynikající, dnes poprvé upečený, těstíčko je jako nebíčko v papulke. Opravdu doporučuji a upéci v kulaté formě .Mňam :-p:-*:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Je to výborný recept, mohu jen doporučit .
Podle vychladnutí se celý koláč snědl :-D:-p

tak jsem dnes upekla.. docela jsem se bála, že uprostřed bude nedopečený, ale zbytečně.. koláč je výborný.. dala jsem teda míň cukru a jen 1 van.cukr, ale je fakt mňam..:yes: přiště zkusím dát i tvaroh..

kukuana::yes:kynutý koláče zbožnuji;-)+3bodíky:-K

výborný koláč:yes::yes::yes::yes:

Dnes jsem pekla a je to lahoda :yes:

Hezký :-p:yes: V létě z čerstvých meruněk bude úplně boží :-p:-p

Catherina, koláček se mi líbí a zaručeně je dobrej, tak máš 3.bod:yes:

Tématické fráze:
kynuty merunkovy kolac, kynuty merunkovy kolac s drobenkou, merunkový kynutý koláč s drobenkou, kynuta buchta s merunkami, meruňkový kynutý koláč, kluci v akci, kynutý meruňkový koláč s tvarohem, kynutý koláč s drobenkou, kynutý koláč s tvarohem a merunkami, kynutá meruňková buchta s drobenkou, meruňkový koláč kynutý, kynutá buchta s drobenkou, kynuté meruňkové koláče, kynutý tvarohovy koláč s drobenkou, kynutá buchta s merunkama, buchta s meruňkami a drobenkou, kynutý koláč meruňkový, kynuté buchty s meruňkami, tvarohový koláč s meruňkami a drobenkou, kynute merunkove buchty

Suroviny:
droždí, cukr krupice, mléko, mouka hladká, máslo, žloutek, kůra citronová, sůl, meruňky, máslo, cukr krystal, cukr vanilkový, mouka polohrubá, vejce, máslo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu