Rybízový zákusek
Náročnější na přípravu je tento rybízový zákusek, avšak jeho vzhled a chuť vám práci jednoznačně vynahradí. Nadýchaný piškot, mezi kterým je lahodná náplň ze smetanového sýra, doplňuje rozvar z červeného rybízu.
Suroviny pro 1 plech
plech 35x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 168 kJ / 3 864 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,82 g |
| Tuky | 237,91 g |
| Vláknina | 27,00 g |
| Cholesterol | 1,57 g |
| Sodík | 705 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 359,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odelime zltka od bielkov. Z bielkov vyslahame najprv makky sneh, pridame k nemu cukor a doslahame na vysokych otackach tuhy sneh s ostrymi spickami. Zaslahame do neho po jednom zltka, pridame muku a kypriaci prasok do peciva, opatrne premiesame.
Krok 2: Na plech dame papier na pecenie a rovnomerne po nom roztrieme piskotove cesto. Dame piect do vyhriatej rury na 180 °C a upecieme zlaty plat (v plynovej rure to trvalo 10 minut).
Krok 3: Ak ste si nie isty, tak skuste sparadlom pichnut do cesta, ak je suche, tak je vsetko v poriadku. Piskot vyberieme, stiahneme z plechu, odstranime velmi opatrne papier a prerezeme ho na dve polovice.
Krok 4: Ideme urobit krem. Balicek praskovej zelatiny dame do hrnceka napucat s 4 lyzicami studenej vody. Smotanu s dvoma vanilkovymi cukrami vyslahame na tuhu slahacku.
Krok 5: Smotanovy syr (Mascarpone, alebo Philadelphia), vymiesame s praskovym cukrom a citronovou korou. Slahacku s ochutenym syrom opatrne zapracujeme na hladky krem.
Krok 6: Zapalime plamen a nie priamo na nom, ale nad nim drzime hrncek s zelatinou a kruzime nad nim, tak aby sa nam zelatina zacala topit. Mozeme hrncek polozit aj nad paru, ak sa vam tento sposob kruzenia zda prilis akrobaticky. Ide o to, ze tato zelatina ma nizky bod topenia a v ziadnom pripade nesmie prevriet, pretoze uz neztuhne.
Krok 7: Do roztopenej zelatiny pridame niekolko lyzic hotoveho kremu a poriadne rozmiesame. Tento koncentrat pridame do celeho kremu a vymiesame. Nakoniec zamiesame ocistene ribezlove bobulky. Krem nanesieme na prvu polovicu platu a druhou priklopime druhou polovicou. Dame do chladnicky.
Krok 8: Do rajnicky dame 100 g cukru a 400 g ocistenych ribezlovych bobul. Bobule rozvarime na hustu polevu, asi 10 minut. Dzem natrieme na kolac a znovu dame do chladnicky. Ozdobime hoblinkami bielej cokolady a nakrajame na kocky.
Zveřejněno 9. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8yw
Moje poznámka
Rybízový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8yw
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 3 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 3 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 4 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráčky
Anickamanicka před 7 minutami
Domácí langoše
Jurkano před 10 minutami
Perníčky
horakova654 před 35 minutami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 53 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 1 hodinou
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 1 hodinou
Vařená majonéza
SenBri před 1 hodinou
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 1 hodinou
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 1 hodinou
Tématické fráze:
zákusek s rybízem,
zákusky s rybízem,
zákusky z rybízu,
recepty s rybízem,
rybizove zakusky,
rybízový moučník,
recepty na zákusky,
zákusky recepty,
mascarpone s rybízem,
zákusek z mascarpone,
zákusky s mascarpone,
recept na zákusek,
rybízový zakusky,
maskarpone s rybízem,
recept na zákusek s rybízem,
lehký zákusek dobrý,
moucnik s rybizem,
zákusek s mascarpone,
zákusy s rybízem,
recepty na zákusky z rybízu
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krystal,
kypřící prášek do pečiva,
mascarpone,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
želatina prášková,
voda,
citron,
rybíz,
rybíz,
cukr
Komentáře (15)
To sa potom vlastne foti samo, ziadne umenie....