Šopák
Připravte si jednoduchou a odlehčenou večeři, či skvělou přílohu ke grilovanému masu nebo sýrům. Postačí vám pouze čtyři suroviny a skvělý šopský salát s balkánským sýrem, který je typickou pro svou slanou chuť, bude do chvíle na stole.
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu očistíme. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Z paprik vykrojíme střed a společně s rajčata a balkánským sýrem nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Přidáme sůl, pepř a pečlivě promícháme. Solíme opatrně, balkánský sýr je sám o sobě slaný.
Zveřejněno 17. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šopák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ExR
Moje poznámka
Šopák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ExR
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 5 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 7 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 10 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 10 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 10 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 12 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 12 hodinami
Tématické fráze:
šopák,
šopák recept,
recept na sopak,
recept šopák,
jak se dela sopak,
sopsky salat,
jak udělat šopák,
vareni sopak,
recepty šopak,
sýr na šopák,
recepty na sopak,
šopak salat,
šoppák,
nejlepsi sopak,
co je čubrica a kde se dá koupit,
šopaák,
šopak recepty cz,
šopak.,
šopák recepty,
shopák recept
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
okurka čerstvá,
rajče,
sýr balkánský
Komentáře (12)
No jo, no..., jestli jsme se tam nepotkávali...
Ve Zlatých šedesátých jsem inicioval několik výletů z Moravy do zlaté stověžaté a zlatý hřeb bývala večeře v Sofii
Párkrát jsem z vrchního vypáčil (za úplatu) kus balkánu na doma
***
Nezapomenutelná byla Vepřová paržola s lutenicou, + šopák samozřejmě
já dávám olivový olej a šťávu z citronu, pikantní koření z mlýnku, trochu chilli - každý si ten základní recept vylepší dle svého