Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašský hrnec-papiňák

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 237 kJ /
1 491 kcal
Bílkoviny12,59 g
Tuky137,73 g
Vláknina15,71 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,42 g
Sůl6,00 g
Sacharidy46,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hříbky nakrájíme na centimetrové plátky, cibuli na půlkolečka, brambory na kolečka, česnek na tenké plátky, cuketu na větší kostičky a špek na tenké nudličky Krok 2: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmažit nudličky špeku společně s kmínem a hříbky. Krok 3: Poté přidáme cibuli a česnek a další 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme brambory, cuketu, lehce osolíme, přidáme špetku pepře, promícháme a na tuto směs položíme stehna. Podlijeme 2 lžícemi vody a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Krok 4: Až začne hrnec syčet, ubereme plamen na minimum a vaříme slabým varem 5 minut. Krok 5: Odstavíme z ohně a zhruba po 3 minutách, až povolí tlaková pojistka hrnec otevřeme. Krok 6: Podáváme posypané nasekanou zelenou bylinkou.

TIP: Jak vařit v tlakovém hrnci

Zveřejněno 4. 8. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Do podobných receptů přidávám víc takových"rychlovek".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašský hrnec-papiňák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNmn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašský hrnec-papiňák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNmn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: Maruško děkuji:-K

na Tvoje kuchyňská kouzla, je nejen radost pohledět, ale hned i vyzkoušet:yes::-D a jen tak mezi námi, velmi rychle polykám ...;-)

hanes24::-DDíky;-):-K

:yes::yes:dobrá hospodyňka a la Valachia, mňam:yes::yes:

Za přidělené body všem anonymům děkuji;-):-))V poslední době to tady vypadá...no,však všichni vidíte:-S

Tématické fráze:
recepty pro papiňák, recept v papinaku, papiňák recepty, německý papiňák, cina v papinaku, valažský hrnec recepty, valašský kuřecí plátek, recepty na papiňák, brambory v papinaku, jídla z papiňáku, kuřecí plátky z papiňáku, valašské recepty, tlakový hrnec recepty, recept papinák, hrnce papiňák, recpty pro parní hrnec, valassky spek, papínák, papiňak -novinka, zelnacka z tlakace

Suroviny:
stehno kuřecí uzené, houba hřib, brambory, cibule, česnek, cuketa, špek valašský, olej, kmín celý, sůl, pepř mletý, voda, bylinky zelené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu