Suroviny
Porce: Hóódně! :)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 57 908 kJ / 13 841 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 231,70 g |
Tuky | 848,76 g |
Vláknina | 23,30 g |
Cholesterol | 5,29 g |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 6,54 g |
Sacharidy | 1 307,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Doporučuji si nejdříve připravit všechny ozdoby z fondánu, nejlépe pár dní dopředu aby měl čas pořádně ztuhnout.
Krok 2: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem. Poté přidáme mouku do které jsme zamíchali prášek do pečiva, olej a vodu. Všechno promícháme a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
Krok 3: Těsto rozdělíme napůl a jednu polovinu obarvíme kakaem. 1/3 těsta vlijeme do malé formy a 2/3 do velké, vždy tak aby část byla bílá a část hnědá a vytvořila tak "mramorový" efekt. Pečeme při 160°C.
Krok 4: Pudink připravíme dle návodu na obale, jen do mléka vmícháme místo moučkového cukru vanilkový. Když pudink vychladne na pokojovou teplotu vmícháme ho po lžících do másla.
Krok 5: Přidáme žloutky, moučkový cukr podle chuti a pár kapek vanilkového aroma. Nakonec rozpustíme zelené potravinářské barvivo v trošce rumu a obarvíme krém na potřebnou barvu.
Krok 6: Náplň: Do smetany zamícháme ztužovač a vyšleháme z ní tuhou šlehačku. Tu smícháme s mascarpone, přidáme cukr podle chuti, nastrouhanou čokoládu a důkladně umyté borůvky.
Krok 7: Oba korpusy rozřízneme v půli. Pomocí máslového krému vytvoříme tzv. "hráz" (vrstvu krému po okraji korpusu), šlehačka se totiž nesmí dostat do styku s fondánem. Zbytek vyplníme borůvkovou náplní a přiklopíme.
Krok 8: Celý dort pak pomažeme máslovým krémem a zahladíme tak nedokonalosti. Boky dortu potáhneme fondánem obarveným na zeleno, vyválíme si cca 3 mm tlustou placku a uřízneme si pruh potřebných rozměrů, ten pak přeneseme na dort.
Krok 9: Na vodorovné plochy naneseme zbylý krém pomocí zdobící špičky na trávu a zvířecí srst. Dort dozdobíme a je hotovo.
Zveřejněno 4. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort ZAHRADA s borůvkovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A7x1
Moje poznámka
Dort ZAHRADA s borůvkovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A7x1
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 20 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pudingová bublanina z 1 vejce
Markeeta před 1 hodinou
Klobásy se zelím
pavelcicha před 2 hodinami
Salát s cottage
SenBri před 3 hodinami
Roládky na špejli
anicka1 před 3 hodinami
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 5 hodinami
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 5 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 9 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 15 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 16 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 17 hodinami
Tématické fráze:
borůvková náplň,
náplň do dortů z mascarpone,
dort zahrada,
dortová náplń z mascarpone,
náplně do dortu,
dortová nápln s mascarpone,
náplně do dortů z mascarpone,
borůvkové mascarpone,
borůvkové dortíky,
náplň do dortu,
dort s náplní mascarpone,
borůvková náplň recept,
boruvkova dorta,
boruvkova napln na korpus,
napln nadortovy korpus,
dorty zahrada,
recepty na dortové náplně,
dortová náplň mascarpone,
recept na náplň do dortu z mascarpone,
dort s naplní z mascarpone
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
vejce,
olej,
voda,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
kakao,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr vanilkový,
žloutek,
cukr moučkový,
vanilkové aroma,
rum,
potravinářské barvivo zelené,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
cukr moučkový,
čokoláda,
borůvky,
potahovaci hmota smartflex velvet,
potravinářské barvivo
Komentáře (10)
Ale ty sis dala práci jak s focením,tak i s perfektním rozepsáním postupu práce a toho si velice cením
Máš moc šikovné ruce a Tvůj dort musel babičce udělat obrovskou radost
Je nádherný