Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)
Italská varianta oblíbené sekané přináší do české kuchyně nádech slunného jihu. Šťavnaté mleté maso provoněné bylinkami, se ukrývá v křupavém obalu z pancetty. Toto syté, voňavé a neodolatelně lahodné jídlo, si zamilujete hned po prvním soustu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 715 kJ / 1 844 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,00 g |
Tuky | 118,93 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 914 mg |
Sodík | 3,13 g |
Sůl | 7,73 g |
Sacharidy | 74,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a asi na 10 min odložíme.
Krok 2: Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny) nadrobno pokrájené.
Krok 3: Přidáme namočené rohlíky a zlehka zamícháme.
Krok 4: Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem (nebo dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou) a celou formu vyložíme na dně i po stěnách plátky slaniny.
Krok 5: Do takto vyložené formy natlačíme masovou hmotu, urovnáme a poklademe zbytkem slaniny na povrchu.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě 30 min na 160 °C, pak zvýšíme na 20 min na 200 °C, až slanina na povrchu zčervená.
Zveřejněno 23. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81J5
Moje poznámka
Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81J5
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 1 hodinou
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 2 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 1 hodinou
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 12 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 14 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 14 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí sekaná,
ital v kuchyni recepty,
sekaná z hovězího masa,
lasagne podle pohlreicha,
s italem v kuchyni sekaná,
sekaná od pohlreicha,
ital v kuchyni,
sekaná z hovězího,
hovězí sekaná recept,
vaření s italem,
vaříme s italem recepty,
sekaná s italem v kuchyni,
vaříme s italem sekaná,
speciální sekaná,
sekaná recept,
sekaná,
recepty od itala,
recepty itala,
sitalem v kuchyni,
sekaná s italem
Suroviny:
maso hovězí mleté,
rohlík,
mléko,
cibule,
mortadela,
houby,
vejce,
petrželka,
majoránka,
sůl,
slanina anglická
Komentáře (22)
zkusila jsem přidat černé olivy...vůbec neuškodily, spíš vylepšily chuť
právě jdu na to a pak vyžehlím
Zbyněk
http://www.toprecepty.sk/recept/1085-m%C3%A4sovy-k...