Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané cuketové karbanátky

Hledáte originální způsob, jak zužitkovat úrodu cuket? Tyto karbanátky z cukety, naložené v kořeněném octovém nálevu, vás překvapí svou chutí. Jsou skvělé jako netradiční příloha nebo rychlá pochoutka k večeři.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mycek

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby chladnutí a odležení

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby chladnutí a odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 401 kJ /
1 291 kcal
Bílkoviny77,08 g
Tuky50,68 g
Vláknina31,79 g
Cholesterol 997 mg
Sodík 11,09 g
Sůl27,49 g
Sacharidy124,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nastrouháme omyté a oloupané cukety na hrubé nudličky do větší mísy. Přidáme k nim sůl a necháme hodinu stát. Krok 2: Vymačkáme z cukety nashromážděnou vodu. Krok 3: Přidáme vejce, nastrouhaný sýr, solamyl, hladkou mouku, rozdrcený oloupaný česnek, koření, nakrájené cibule najemno. Zamícháme a všechno zahustíme strouhankou. Krok 4: Směs nabíráme velkou lžíci a tvarujeme karbanátky (nebo kuličky), které obalujeme ve strouhance. Krok 5: Na oleji osmažíme dozlatova. Krok 6: Cuketové karbanátky necháme vychladit. Potom je naskládáme do větší sklenice. Zalijeme nálevem a proložíme pokrájenou cibulí. Krok 7: Takto naložené cuketové karbanátky vložíme do lednice a necháme jeden až dva dny odstát, aby nasákly nálev. Výtečná varianta utopenců.

TIP: Top 7: Cuketové placičky, bramboráky a karbanátky

Zveřejněno 3. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VWOW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VWOW

Marie

Komentáře (3)

:-p:yes:Mouku jsem vynechala.Na zahuštění solamyl a strouhanka stačí:-)

Recept do slova a do písmene obšlehnutý z internetu, bez odkazu nebo aspoň poznámky pod čarou a soudě podle chybějící fotky ani nevyzkoušený. :-S

Tématické fráze:
nakládané karbanátky, cuketove karbanatky v nalevu, naložené cuketové karbanátky, babicovy dobroty cuketové karbanátky, nakládané cuketové karbenátky, nakládané karbenátky z cukety, cuketové karbanátky naložené, cuketový utopenci, nakládané cukety, cuketove nakladané karbenatky, naložené cuketové karbenátky, cuketove karbenatky v nalevu, karbanátky z cukety, nakládaná cuketa, nálev na cuketové karbanátky, karbanatky z cuket vnalevu, cuketove karbanatky do nalevu, recept na nakladané smažené tofu, naložené cukety, nakládaný karbanátek

Suroviny:
cuketa, sůl, vejce, sýr tvrdý, solamyl, mouka hladká, česnek, cibule, pepř mletý, vegeta, strouhanka, olej, voda, ocet, cukr, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, cibule

Přidat fotografie receptu