Suroviny
Porce: moc :-)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 298 kJ / 6 046 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 628,45 g |
Tuky | 361,96 g |
Vláknina | 14,05 g |
Cholesterol | 4,39 g |
Sodík | 10,24 g |
Sůl | 24,10 g |
Sacharidy | 62,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme.
Krok 2: Směs vložíme do tlačenkového střívka a na obou koncích pevně zavážeme potravinářským provázkem. Já z tohoto množství vyrobila tři pěkné kousky ;.-)
Krok 3: Vaříme ve vodě ve velkém hrnci pomalým varem - z každé strany 3/4 hodiny. Necháme vychladnout, pak sekanou uložíme do lednice, kde vydrží několik dní.
Krok 4: Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.
Zveřejněno 9. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dřevorubecká vařená sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNwn
Moje poznámka
Dřevorubecká vařená sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNwn
Nejnovější recepty
Křupavé cuketové řízečky
Přidáno před 4 hodinami
Cuketový wrap
Přidáno před 6 hodinami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Švestkový džem
Přidáno 16. 8. 2025 11:01:02
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno 16. 8. 2025 07:12:46
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno 16. 8. 2025 05:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný banana bread
formankovaadel před 1 hodinou
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 1 hodinou
Zvláčněná Koka buchta
formankovaadel před 1 hodinou
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 1 hodinou
Brambory zapečené s tvarohem
Kava 2 před 2 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
poirotka před 2 hodinami
Rychlý jogurtový koláč s jahodami
knihomolka před 3 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 3 hodinami
Kuřecí špízy
Vevik před 4 hodinami
Tématické fráze:
sekaná z vařeného masa,
tncz nova mleté maso,
jak ohřát sekanou,
sekaná v páře,
pomalu pečená sekaná,
sekana varena v pare,
jak dlouho vydrží bůčková roláda,
sekaná z danka recept,
vařená sekaná z mletého masa,
sekana z danka,
vařená sekaná z mletého bůčku,
recept na vařenou sekanou,
sekaná na páře,
sekana z vařeného a syrového masa,
nepečená sekaná,
recepty od ladi hrusky varena sunka,
pošli recept -sekané,
sekaná vařená ve vodě,
co se dá udělat z vařeného masa,
vvarena sekaná recept
Suroviny:
maso vepřové mleté,
kabanos,
vejce,
vejce,
zázvor mletý,
kmín mletý,
paprika sušená uzená,
sůl bylinková,
pepř mletý,
petrželka,
česnek sušený,
Komentáře (53)
Já jsem "úsporný tip" a snaží se jídlo nevyhzovat, takže kdyby se mi staloto, co to tobě, udelala bych z toho například pomazánku, plněné taštičky z listového těsta... Nebo bych to třeba smíchala se syrovým vajíčkem, troškou solamylau a kořením a udělala lívanečky na pánvi
Napadá mě - nevařila jste ji moc prudce? Tady mi přijde skutečně, že se musí vařit pomalu, spíš properlit.
Je rozdíl, přidávám -li složitý recept se složitým postupem, tam je vhodný, ale také ne daný befelem.
Každý se může zeptat, když něčemu nerozumí, vždycky se tu najdou lidi, kteří odpoví
Mmch krásná fotka, jako živá
I já tu mám spoustu receptů, ráda vařím a ještě raději fotím, ale ani focení fotopostupu není moje doména hned z několika důvodů, jeden z těch hlavních je to, že na focení při vaření není čas a taky si nemíním díky tomu zničit foťák často mastnýma rukama a nehodlám být v kuchyni šaškem, který něco udělá, umyje si ruce, jde dál připravovat jídlo, pak zase umýt ruce, nafotit další krok...a tak bych mohla pokračovat, o hygieně a bakteriích na našich foťácích se radši ani zmiňovat nebudu. To bychom místo obědu mohli mít na stole až večeři díky zdejším rýpalům, kteří si holt potrpí na nějaké detaily. Ostatně v knižních kuchařkách se u každého receptu fotka připraveného jídla většinou taky nevyskytuje, o fotopostupu si můžeme nechat jen zdát, pokud nemám zrovna na mysli kuchařku pro začátečníky.
Takže milí rýpalové, je jen na nás, autorech receptů, jak moc si s vkládaným receptem pohrajeme, jak rozepíšeme postup a kolik a jaké fotografie k receptu přidáme, vše je totiž o naší dobré vůli a ani nemáte potuchy, kolik času samotné napsání a zkontrolování receptu a vkládání fotek zabere. Já osobně si se závěrečným focením hraji tak dlouho, až jsem skutečně s výslednou fotkou spokojená, obědvám jako poslední a na talíři mám již dávno vychladlou porci jídla.
Zkuste se tedy, vážení, nad svými reakcemi zamyslet a buďte tolerantnější, naše zdejší aktivita je pouze dobrovolná.
Danielko, promiň, ale už jsem se taky musela vyjádřit
Prosím vážené neregi, aby se zaměřili a ZKONTROLOVALI VŠECHNY RECEPTY zde na topkách. Tady už to stačí, tento recept jste označili za fotkami nevyhovující, takže pokračujte dalšími recept a děkujeme za kontrolu napříč několika desítkami tisíc top receptů a kontrolu provádějte důsledně. Jak není fotopostup, nahlásit. HOWGH.
Nicméně Vás požádám, abyste i Vy příště komentovala právě recept (fotka je jen jeho malá část). Děkuji