Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 099 kJ / 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,51 g |
Tuky | 2,72 g |
Vláknina | 10,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 166,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krupici s cukrem rozmícháme ve vodě a necháme chvíli bobtnat.
Krok 2: Pak ji vaříme za stálého míchání asi 8 minut.
Krok 3: Přendáme do mísy na šlehání, přidáme nastrouhanou kůru z celého citronu a i šťávu z citronu, propasírovane ovoce či zavařeninu a šleháme tak dlouho, az kaše nabyde a vystydne.
Krok 4: Tuto pěnu naplníme do hlubších talířků a ozdobíme ovocem, kompotem.
Zveřejněno 15. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krupicová pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLjg
Moje poznámka
Krupicová pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLjg
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 4 hodinami
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 12 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 16 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno 27. 8. 2025 21:20:23
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí česneková pomazánka
supportorlik před 1 minutou
Cuketové koblihy
Bretik před 1 hodinou
Cuketová omáčka na špagety
Angel8 před 2 hodinami
Bramborový chleba III.
HanaS92 před 2 hodinami
Krémová pórková polévka
TondaS před 3 hodinami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 3 hodinami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 3 hodinami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
krupicová kaše s tvarohem,
krupicová kuše recept,
krupicovy mousse,
diskuse k delene strave,
ovocná pena z krupice,
kam patri tvaruzky u delene stravy,
nové recepty k dělené stravě,
krupicová kaše dělená strava,
krupicovo tvarohové flameri,
jak opravit kysele jidlo,
kaše nabyde,
dr, krupicova,
recept na krupicovou pěnu,
citronová kůra v dělené stravě,
pěna na jidla,
moučník krupicová pěna
Suroviny:
voda,
krupice,
citron,
cukr,
protlaku z čerstvého ovoce
Komentáře (9)
Tady se mi líbí, že když se jeden ukecne, tak má po dobu do dalšího komentáře možnost svůj přežblept opravit...
Taky jsem si říkal, že vás třeba z vašeho omylu vyvede sunny.sofi: která se tu dělené stravě věnuje...
Takže, milá babko
Jen pro zajímavost:
sterilovaná rajčata, zahřívané sýry, tepelně upravené ryby a maso = zvířátka
syrová rajčata, tvaroh, kyselé ryby a tatarák = neutrální
Salámy!!! = neutrální
A věřte mi, funguje to! Bych o tom mohl napsat elaborát...
Na jídlo jsem měl osůbku, které dělá dobře dělená strava; uvařil jsem tedy z vody, z citronu dal jenom kůru přidal kus másla a obarvil borůffkama. Bylo to fajne