Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 533 kJ / 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,37 g |
Tuky | 0,48 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 97,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale nevaříme, perlíme cca 2 minuty. Přidáme med.
Krok 2: Švestky nakrojíme tak, aby šla vyndat pecka, ale aby švestka zůstala v celku. Do každé švestky dáme oněch zbylých 12 kousků koření hřebíček a badyán. Naložíme do marinády, musí být ponořené a necháme odležet ideálně přes noc, jinak alespoň 3 hodiny.
Krok 3: Poté vyndáme, napíchneme na jehlici, jako špíz a položíme na rozpálený gril, kde je obracíme. Grilujeme cca 10-15 minut. Jsou výborné jako chuťovka, k pečeným masům apod.
Zveřejněno 24. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinované švestky na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVWn
Moje poznámka
Marinované švestky na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVWn
Nejnovější recepty
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 1 hodinou
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 14 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 20 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
Subrt173 před 33 minutami
Rajčatové lasagne s cuketou a ořechy (raw)
KrisZaezemi před 2 hodinami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 11 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 13 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 14 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 14 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 15 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 15 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 16 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
jugoslávská švestka,
svestky na grilu,
marinované švestky,
svestka jugoslavska,
svestky na gril,
jak rozdrtit švestky,
recept na víno ze švestek,
jugoslavske svestky,
svestka na gril,
švestky na grily,
recepty na švestky,
švestka na grilu,
švestky + koření,
marynovane švestky,
velke švestky,
recept marinovane svestky,
grilované švestky,
kompot z jugoslávských švestek,
recepty švestky velké,
svestky jugoslávská
Suroviny:
švestky,
koření hřebíček,
badyán,
kůra citronová,
med,
víno červené suché
Komentáře (20)