Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 533 kJ / 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,37 g |
Tuky | 0,48 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 97,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale nevaříme, perlíme cca 2 minuty. Přidáme med.
Krok 2: Švestky nakrojíme tak, aby šla vyndat pecka, ale aby švestka zůstala v celku. Do každé švestky dáme oněch zbylých 12 kousků koření hřebíček a badyán. Naložíme do marinády, musí být ponořené a necháme odležet ideálně přes noc, jinak alespoň 3 hodiny.
Krok 3: Poté vyndáme, napíchneme na jehlici, jako špíz a položíme na rozpálený gril, kde je obracíme. Grilujeme cca 10-15 minut. Jsou výborné jako chuťovka, k pečeným masům apod.
Zveřejněno 24. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinované švestky na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVWn
Moje poznámka
Marinované švestky na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVWn
Nejnovější recepty
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 6 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 7 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 8 minutami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 18 minutami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 37 minutami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 37 minutami
Cuketové placičky s ovesnými vločkami
Globus před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
humlovatereza před 1 hodinou
Sladkokyselá čínská kuřecí polévka
MarcelaPa před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
richkal před 2 hodinami
Tématické fráze:
jugoslávská švestka,
svestky na grilu,
marinované švestky,
svestka jugoslavska,
svestky na gril,
jak rozdrtit švestky,
recept na víno ze švestek,
jugoslavske svestky,
svestka na gril,
švestky na grily,
recepty na švestky,
švestka na grilu,
švestky + koření,
marynovane švestky,
velke švestky,
recept marinovane svestky,
grilované švestky,
kompot z jugoslávských švestek,
recepty švestky velké,
svestky jugoslávská
Suroviny:
švestky,
koření hřebíček,
badyán,
kůra citronová,
med,
víno červené suché
Komentáře (20)