Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 533 kJ / 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,37 g |
Tuky | 0,48 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 97,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale nevaříme, perlíme cca 2 minuty. Přidáme med.
Krok 2: Švestky nakrojíme tak, aby šla vyndat pecka, ale aby švestka zůstala v celku. Do každé švestky dáme oněch zbylých 12 kousků koření hřebíček a badyán. Naložíme do marinády, musí být ponořené a necháme odležet ideálně přes noc, jinak alespoň 3 hodiny.
Krok 3: Poté vyndáme, napíchneme na jehlici, jako špíz a položíme na rozpálený gril, kde je obracíme. Grilujeme cca 10-15 minut. Jsou výborné jako chuťovka, k pečeným masům apod.
Zveřejněno 24. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinované švestky na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVWn
Moje poznámka
Marinované švestky na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVWn
Nejnovější recepty
Kuřecí yakitori
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná kachní prsa
Přidáno před 11 hodinami
Barbecue kuře
Přidáno před 11 hodinami
Oklahoma smashburger
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 3 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 3 hodinami
Hrníčková bublanina
Pechova.veronika84 před 3 hodinami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 10 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 15 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 16 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 16 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 17 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 17 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 18 hodinami
Tématické fráze:
jugoslávská švestka,
svestky na grilu,
marinované švestky,
svestka jugoslavska,
svestky na gril,
jak rozdrtit švestky,
recept na víno ze švestek,
jugoslavske svestky,
svestka na gril,
švestky na grily,
recepty na švestky,
švestka na grilu,
švestky + koření,
marynovane švestky,
velke švestky,
recept marinovane svestky,
grilované švestky,
kompot z jugoslávských švestek,
recepty švestky velké,
svestky jugoslávská
Suroviny:
švestky,
koření hřebíček,
badyán,
kůra citronová,
med,
víno červené suché
Komentáře (20)