Marinované švestky na grilu

spagetka Kuchařka: spagetka

Grilování 19 názorů

Suroviny

12 zralých švestek
20 kusů koření hřebíček
20 jednotlivých kousků badyánů (z hvězdiček odlomených)
citronová kůra
2 PL medu
cca 3 dcl suchého červeného vína (Merlot)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale nevaříme, perlíme cca 2 minuty. Přidáme med.

  2. Švestky nakrojíme tak, aby šla vyndat pecka, ale aby švestka zůstala v celku. Do každé švestky dáme oněch zbylých 12 kousků koření hřebíček a badyán. Naložíme do marinády, musí být ponořené a necháme odležet ideálně přes noc, jinak alespoň 3 hodiny.

  3. Poté vyndáme, napíchneme na jehlici, jako špíz a položíme na rozpálený gril, kde je obracíme. Grilujeme cca 10-15 minut. Jsou výborné jako chuťovka, k pečeným masům apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 67 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované švestky na grilu

  • zizala zizala

    Já bych do švestek spíš vložila po jedné sloupnuté mandli nebo kostku sýra. Už jen proto, abych to koření z těch měkkých švestek pak nemusela dobývat. Ale proti gustu...

    Odpovědět

  • maris maris

    Tolik koření na dvanáct švestek si neumím představit ani já, ale když vám to tak chutná, tak proč ne...

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Navir....Presne tak si ,, lecim,, zub :-) ....pomaha !!!

    :-)):-D:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Je třeba vyzkoušet, uvidíme.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Coleta: No jo, jenže ve víně jak známo vývarem se ztrácí jejich síla, jsou jemnější. Vyzkoušej, tahle diskuze nemá cenu. Fakt.

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Coleta::-D:-D:-D Jste se, děvčata, rozhodly dneska Spagetku ukamenovat, co:-?:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Frantiska: Nikoli píšu: " do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu", tudíž mi zbude 12 kusů, které vložím do 12 kusů švestek. Ono, když rozdrtím těch 8 kusů, tak víc než jeden do každé z 12 švestek asi nenacpu, že? Ale budiž, napíšu srozumitelněji

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    spagetka:No a celkem je to pořád 20 hřebíčků na 12 švestek, ne? 12 jich máš ve 12 švestkách a 8 roztlučených ve víně s 12 švestkama. Co jako blbě čtu? :-D

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    spagetka: Jsem zmatena, v receptu se píše: Švestky nakrojíme tak, aby šla vyndat pecka, ale aby švestka zůstala v celku. Do každé švestky dáme hřebíček a badyán. A v komentáři píšeš, ze jeden hřebíček a jeden badyán rozdrtit a dat do všech 12ti švestek. A v surovinych je 20 kusu koreni od každého.

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Holky, nehádejte so o hřebíčku, mám ho v děravým zubu už 3 týdny, je to úúúúžasný analgetikum - super :yes: Ve čtvrtek to uzemní zubař, ale všem, koho bolí zub, vřele doporučuji :yes::-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Coleta: Sorry, blbě čteš - do 12 švestek po 1 hřebíčku a 1 plátku badyánu. Zbývá 8, které rozdrtíš a přidáš do vína. Už chápeš?

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    danielle72:Promiň, ale tady mi to přijde škoda surovin. Vím, co udělají tři hřebíčky, když dám do jablečného vařeného kompotu. A 20 hřebíčků na 12 švestek? Navařila a napekla jsem toho už dost, takže usuzuji, že to musí být velmi hořké.

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    Coleta: Já bych nejdřív vyzkoušela a ochutnala ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Coleta: Chuť se neztratila, švestky bylo náááramně cítit

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    magdalenka:Přijde mi, že se v tom musí ztratit ta chuť švestek a je to jen hřebíčkové. Čekala bych, že u svěstek budou převažovat švestky a ne hřebíček. Ještě si to dovedu představit, u velkých tzv. jugoslávských švestek, ale tady jsou to ty klasické české.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jugoslávská švestka svestky na grilu marinované švestky svestka jugoslavska svestky na gril jak rozdrtit švestky recept na víno ze švestek jugoslavske svestky svestka na gril švestky na grily recepty na švestky švestka na grilu švestky + koření marynovane švestky velke švestky recept marinovane svestky grilované švestky kompot z jugoslávských švestek recepty švestky velké svestky jugoslávská