Játrová paštika, domácí
Domácí játrová paštika působí složitě, ale zvládnete ji bez stresu. Stačí trochu času, kvalitní suroviny a odměnou vám bude jemná, nadýchaná paštika plná chuti, která se hodí na pečivo k snídani i jako pohoštění pro návštěvu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 623 kJ / 2 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,72 g |
| Tuky | 148,32 g |
| Vláknina | 6,20 g |
| Cholesterol | 3,36 g |
| Sodík | 938 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 72,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra omyjeme, vložíme do misky a zalijeme mlékem. Necháme je několik hodin namočená a pak je odblaníme.
Krok 2: Slaninu pokrájíme a v kastrole s nepřilnavým dnem vyškvaříme.
Krok 3: Vsypeme jemně pokrájenou cibulku, necháme ji zpěnit a zesklovatět. Pak ji odstavíme a necháme zchladnout.
Krok 4: Pokovinu másla necháme rozpustit a prochladnout. Zchladlé ho pak v mixéru rozšleháme se žloutky.
Krok 5: Přidáme pokrájená játra, slaninu s cibulkou, na kousky nakrájené kuřecí maso, koření a strouhanku. Osolíme, opepříme, ochutíme alkoholem a vše umixujeme na jemnou hmotu.
Krok 6: Včas zapneme nahřát troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu lehce vymažeme máslem a vyložíme ji plátky slaniny.
Krok 7: Masovou směs nalijeme do tří čtvrtin formy. Formu vložíme do pekáče s vodou, která by měla sahat asi do poloviny formy. Pečeme v předehřáté troubě ve vodní lázni asi hodinu a půl.
Krok 8: Vychladlou paštiku zalijeme zbytkem másla a necháme v chladu ztuhnout.
Zveřejněno 26. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová paštika, domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YBJW
Moje poznámka
Játrová paštika, domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YBJW
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
JanaPav před 23 minutami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 41 minutami
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 11 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 12 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 12 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 13 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 14 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 17 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 18 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 19 hodinami
Tématické fráze:
játrová paštika ládi hrušky,
játrová domácí paštika recepty,
domácí játrová paštika,
domácí paštika podle hrušky,
lada hruska jatrova pastika,
domácí játrová paštika ládi hrušky,
recept na domácí játrovou paštiku,
jatrová paštika podle ládi hrušky,
paštika ládi hrušky,
kuřecí paštika ladí hrušky,
paštika z kuřecích jater od ladi hrušky,
játrová paštika,
recept na domací paštiku,
játrová paštika od ládi hrušky,
recepty ládi hrušky játrová paštika,
paštika z kuřecích jater láďa hruška,
domací jatrova pastika recept,
játrová paštika z kuřecích jater podle ladi hrušky,
játrová paštika láda hruška,
hruška játrová paštika
Suroviny:
játra kuřecí,
mléko,
slanina,
slanina,
cibule,
žloutek,
máslo,
maso kuřecí,
koření,
strouhanka,
koňak,
sůl,
pepř mletý,
šalvěj
Komentáře (18)
Díky za nabídku
Já jsem si zatím ještě na žádnou domácí paštiku netroufla