Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 802 kJ / 2 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,39 g |
Tuky | 5,17 g |
Vláknina | 26,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 452,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience dáme do 5 litrové nádoby (používám od okurek),zalejeme vychladlou cukrovou vodou.Zakryjeme celofánem a propícháme ho.
Krok 2: Necháme 6 neděl v teple kvasit.
Krok 3: Stáhneme do lahví a 3 neděle necháme ustát.
Zveřejněno 13. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýžové domácí víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoR6
Moje poznámka
Rýžové domácí víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoR6
Nejnovější recepty
Panenka v kopru
Přidáno před 44 minutami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 23 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno 15. 6. 2025 17:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 37 minutami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 1 hodinou
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 1 hodinou
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 2 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 5 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 5 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 9 hodinami
Tématické fráze:
domácí víno,
domácí cinzano,
víno z rýže,
trnkové víno,
rizove vino,
domácí víno recept,
činzáno z rýže,
výroba domaciho vina,
jak udělat domácí víno,
vyroba ryzoveho vina,
domácí víno recepty,
domácí výroba vína,
recept na domácí víno,
ryzove cinzano,
domácí trnkove vino,
cinzano recept,
domácí vína,
recepty na domácí víno,
recepty na domácí vína,
domácí trnkové víno recept
Suroviny:
rýže,
květ muškátový,
cukr vanilkový,
koření hřebíček,
ořech muškátový,
rozinky,
citron,
droždí,
cukr,
voda
Komentáře (49)
milans13:
Jj, Time Is Money
Zkuste zkusit chlebové kůrky...
http://vasek.webz.cz/
droždí kolik asi% dosáhnu?
Co jsem četla na internetu příspěvky od vinařů, tak klasické kvasinky nedoporučují, za prvé je to cítit po kvasnicích a za druhé nejsou kvasinky odolné alkoholu, takže brzy umírají a nedokvasí nápoj úplně dokonale. Já použila vinařské kvasinky a živnou sůl (balíček po 7 Kč - a do 5ti litrového demižonku stačí půlka. Jinak vše jako milans13, jen jsem přidala půlku oloupaného grepu a hrstku brusinek, četla jsem, že si lidi hrají s kombinacemi sušených meruněk, ananasu atd. Určitě taky vyzkouším. Toto víno má hodně alkoholu - po malým zkušebním panáčku to člověk cítil v hlavě, četla jsem, že se dá dosáhnout cca 16procent. Je fakt čistý, ve skleničce se nedá rozeznat od vína, které má zlatavější barvu. Mě vyšel litr na cca 30 kč, což je bomba, teď nám kvasí ještě šípkové a bude i trnkové, tak dobrou chuť.
Ještě chci podotknout, že se nejedná o nějakej utrejch, víno je opravdu lahodné a má výbornou kořeněnou chuť (jako metropol), ale je silnější