Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 078 kJ / 2 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 386,96 g |
Tuky | 66,92 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,58 g |
Sodík | 1,47 g |
Sůl | 3,43 g |
Sacharidy | 4,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, popaprikujeme. Dále si připravíme těstíčko z uvedených surovin - těstíčko by mělo být hustší.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, řízky v těstíčku "vykoupeme" a pomalu na mírném ohni smažíme, já pánvičku vždycky ještě přiklopím pokličkou, abych měla jistotu, že se maso dobře propeče.
Krok 3: Až je hotovo, řízky vyndáme, klobásky rozpůlíme, půlky nařízneme na "ježka", přidáme na pánvičku, opečeme, dále vyklepneme vejce a uděláme si volská oka a můžeme chystat na podávání.
Krok 4: Řízek posypeme strouhaným eidamem, pocákáme kečupem, položíme oko a klobásku. Jako přílohu mám nejradši krokety, hodí se i hranolky, nebo brambor, ale i zeleninový salát není špatný.
Zveřejněno 5. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plumlovský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14MR
Moje poznámka
Plumlovský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14MR
Nejnovější recepty
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 4 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 18 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 18 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 18 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 18 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čalamáda "Uncle Bens"
JitkaSubertova před 17 minutami
Překvapivá, smažená drůbeží játra
skrona před 1 hodinou
Lehký salát z ledového salátu
helen.fon@seznam.cz před 3 hodinami
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 11 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 11 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 11 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 11 hodinami
Cuketové placičky
Issis před 14 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 15 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 15 hodinami
Tématické fráze:
restaurace u pácla,
restaurace u pácla plumlov menu,
plumlovák,
u pácla,
kureci speciality recepty,
plumovský řízek,
restaurace pácl plumlov,
plumlovský vepřový řízek,
plumlovák recept,
těstíčko na plumlovský řízek,
kuřecí plumlovský řízek,
veprovy plumlovsky rizek,
plumlovské řízky,
pacl plumlov,
pumlovský řízek,
rizek,
plumlovský kuřecí řízek,
prumlovsky rizek,
plumbovsky rizek,
plumlovký řízek
Suroviny:
prsa kuřecí,
vejce,
klobása,
sýr eidam,
kečup sladký,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
olej,
vejce,
mouka polohrubá,
mléko,
sůl,
pepř
Komentáře (34)
Dnes se u Páclů vaří dost špatně. Ani tento klasický řízek už není ono. A to už na něj do Plumlova
jezdíme cca patnáct let.
prostejovsky.denik.cz/zpravy_region/mnam-plumlovsky-rizek-aneb-pochoutka-ktera-slavi-ctyricatiny-20120824.html
A jednou za čas se dá i gastronomicky hřešit. Nemůžeme pořád žít podle "zdravé bible"
A je to dobrota
"Plumlovák" je tady klasika. Je výborný, většinou fakt obrovský a sytý. Nabízejí se většinou obě verze, dříve byl jen vepřový. A u Pácla se už zase výborně vaří.
Plumlovák byl klasika, za starého pána Pácla. Dnes když tuto restauraci navštívíte tak si připadáte jak ve Fast Food nebo v pizzerii, kde pro kuchaře opíkačky znamenají dělové koule vytažené z pole. To jestli vidí starý pán Pácl, tak se určitě obrací v hrobě. Mohla bych zde napsat další a další, ale to nechám na každém, ať zkusí, co nikdy nezkusil…
Mark: No radši to nejez, aby ses nepo*erinkal