Kávové děrované řezy
Kávové děrované řezy jsou přesně to, co chcete mít na dezertním talířku po nedělním obědě. Nejlépe ještě s šálkem dobrého čaje, či kávy. Kyprý korpus, silná kávová příchuť a smetanový krém na povrchu. Prostě božská kombinace chutí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 852 kJ / 5 701 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,93 g |
Tuky | 336,86 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 1,88 g |
Sodík | 882 mg |
Sůl | 2,67 g |
Sacharidy | 524,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si uvaříme silnou kávu a dáme ji vychladit. Včas předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 2: Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přiléváme olej, ještě našleháme a nakonec vmícháme vanilkový cukr a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Stupeň propečení zkoušíme vpíchnutím špejle. Ta musí být po vytažení zcela suchá.
Krok 4: Všechny suroviny na polevu řádně promícháme.
Upečené těsto ještě horké propícháme obrácenou vařečkou, hned polijeme polevou a dáme vychladit. Krok 5: Šlehačku ušleháme se ztužovačem, opatrně vmícháme zakysanou smetanu a oba cukry a natřeme na řezy. Krok 6: Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
Upečené těsto ještě horké propícháme obrácenou vařečkou, hned polijeme polevou a dáme vychladit. Krok 5: Šlehačku ušleháme se ztužovačem, opatrně vmícháme zakysanou smetanu a oba cukry a natřeme na řezy. Krok 6: Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 23. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávové děrované řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJAB
Moje poznámka
Kávové děrované řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJAB
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 14 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 24 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
kávové řezy,
řezy recepty od cukráře,
top recepty kávové řezy,
kávové řezy na plech,
výborné kávové řezy,
vyborne chutne rezy,
dírkované řezy,
kávové řezy se zakysanou smetanou,
děrovaný moučník,
chutné řezy,
recept na dírkovaný řez,
děrovaná buchta s kávou,
kávový řez,
recepty na kávové řezy,
řezy jako od cukráře,
kávové řezy se šlehačkou,
rezy kavove,
nejnovější recepty řezy,
kávové řezy se zakysanou
Suroviny:
cukr krystal,
mouka hladká,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
káva černá,
cukr moučkový,
rum,
kakao,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
cukr moučkový
Komentáře (40)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0