Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 799 kJ / 2 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 122,51 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 141 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 247,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.
Krok 2: Těsto nalijeme do remosky o průměru cca 24 cm, kterou jsme buď vymazali máslem a vysypali hrubou moukou nebo vyložili pečícím papírem. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme dle výkonu remosky cca 15-20 minut dozlatova, vyzkoušíme špejlí.
Krok 3: Po upečení uděláme do horkého korpusu díry špejlí nebo obrácenou vařečkou. Já k sobě dávám dvě špejle, protože jedna mi přijde málo a konec vařečky zase moc, ale to správné "děrovadlo" v šuplíku určitě každý najdeme :-)
Krok 4: Během pečení jsme připravili polevu, kterou na teplou píchanou buchtu nalijeme. Poleva se nám má dostat do všech děr, které jsme vytvořili a po nalití buchtu můžeme ještě dle chuti posypat kokosem nebo nastrouhanými ořechy, není to ale nutné, poleva klidně stačí.
Krok 5: Poleva: máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme moučkový cukr, kakao a dobře promícháme metličkou, pak dle požadované hustoty přidáme rum a pokud chceme buchtu pro děti, postačí nám místo rumu vlažné mléko.
Zveřejněno 21. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vq3W
Moje poznámka
Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vq3W
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 4 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 2 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 4 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 6 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 7 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 7 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 7 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 9 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 9 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 9 hodinami
Tématické fráze:
děrovaná buchta,
píchaná buchta,
buchta z remosky,
recepty z remosky,
buchta do remosky,
recepty do remosky,
buchta v remosce,
buchty z remosky,
píchaná buchta s jablky,
remoska recepty,
buchty v remosce,
buchty do remosky,
recept píchaná buchta,
buchta píchaná,
buchta margot píchaná,
buchta s díramy s ořechy,
hrnková děrovaná buchta,
děrovaná buchta recept,
recept na buchtu s remosky,
děrovana buchta s jablky
Suroviny:
vejce,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
mléko,
olej,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
pečící papír,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rum
Komentáře (1)