Vdolky
Pod pojmem vdolky si asi většina z nás představí smažené kynuté těsto s povidly a tvarohem. Nicméně vdolky podle našeho receptu jsou jiné, slané. Pečené bochánky můžete využít jako přílohu k polévkám, například gulášové nebo dršťkové.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 737 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,66 g |
Tuky | 229,29 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 312 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 385,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvB5
Moje poznámka
Vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvB5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 6 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 20 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 42 minutami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 1 hodinou
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 1 hodinou
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 1 hodinou
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 1 hodinou
Chleba bez hnětení
HejMira před 2 hodinami
Plněné papriky
Vytvarnik před 2 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
NikaPo před 2 hodinami
Jemná rybí pomazánka
Valis před 3 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 3 hodinami
Tématické fráze:
vdolky,
vdolky s mákem,
vdolky recept,
vdolky jednoduché,
recept na vdolky,
slané vdolky,
recept na vdolky slané s mákem,
vdolky do trouby,
slane vdolky recept,
vdolky s mákem recept,
vdolky k čočce,
vdolky bez kynutí,
slané vdolky k polévce,
vdolky k mrkvi,
vdolek,
recept na slané vdolky,
vdolky recept jednoduché,
vdolky z trouby,
recept vdolky,
sypánky
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
mléko,
droždí,
cukr,
vejce,
sůl,
mák
Komentáře (56)
Někdo se tu ptal, proč kostka droždí, když na půl kg mouky se dává kostky půl. To je sice pravda, ale do kynutých věcí, jako jsou buchty, vdolky, nebo houskové knedlíky či vánočka dávám také kostku celou (na půl kg mouky), ono to je pak víc nakynuté a oprvdu to chuťově není znát.
Ještě jedna poznámečka. Mám dvě děti a ty o vdolky jako takové (bochánky) dvakrát nestojí, zato když s nich zapletu housky, tak se po nich jen zapráší
Je mi líto, že vdolky nevyšly tak, jak by měly, ale bohužel Vám neporadím, mě se to ještě nestalo. Možná by poradily některé zkušenější kuchařky.
Dělám podobně, místo oleje dávám máslo. Dovolila jsem si přidat fotku a dávám bodík
pepře-zkuste
Děkuji za dobré hodnocení vdolečků. Taky je máme moc rádi.
tento recept na vdolky je jeden z nejlepších, vdolečky jsou díky oleji vláčné.
Já nechávám \\\"kuličky\\\" ještě kynout i na plechu. Poté, když je vytáhnu z trouby, potřu (nebo pokapu) rozpuštěným máslíčkem...mňamka.
Michaela Medkova: