Vdolky
Pod pojmem vdolky si asi většina z nás představí smažené kynuté těsto s povidly a tvarohem. Nicméně vdolky podle našeho receptu jsou jiné, slané. Pečené bochánky můžete využít jako přílohu k polévkám, například gulášové nebo dršťkové.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 737 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,66 g |
Tuky | 229,29 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 312 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 385,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvB5
Moje poznámka
Vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvB5
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 1 hodinou
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 11 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 12 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Hanka7horky před 6 minutami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 10 minutami
Nejlepší litý perník
Noumik před 26 minutami
Bezlepkové máslové sušenky
kostatko_1 před 43 minutami
Čínská cuketa
Ajkad před 46 minutami
Domácí kečup
Jarin57 před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 2 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 2 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 5 hodinami
Tématické fráze:
vdolky,
vdolky s mákem,
vdolky recept,
vdolky jednoduché,
recept na vdolky,
slané vdolky,
recept na vdolky slané s mákem,
vdolky do trouby,
slane vdolky recept,
vdolky s mákem recept,
vdolky k čočce,
vdolky bez kynutí,
slané vdolky k polévce,
vdolky k mrkvi,
vdolek,
recept na slané vdolky,
vdolky recept jednoduché,
vdolky z trouby,
recept vdolky,
sypánky
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
mléko,
droždí,
cukr,
vejce,
sůl,
mák
Komentáře (56)
Někdo se tu ptal, proč kostka droždí, když na půl kg mouky se dává kostky půl. To je sice pravda, ale do kynutých věcí, jako jsou buchty, vdolky, nebo houskové knedlíky či vánočka dávám také kostku celou (na půl kg mouky), ono to je pak víc nakynuté a oprvdu to chuťově není znát.
Ještě jedna poznámečka. Mám dvě děti a ty o vdolky jako takové (bochánky) dvakrát nestojí, zato když s nich zapletu housky, tak se po nich jen zapráší
Je mi líto, že vdolky nevyšly tak, jak by měly, ale bohužel Vám neporadím, mě se to ještě nestalo. Možná by poradily některé zkušenější kuchařky.
Dělám podobně, místo oleje dávám máslo. Dovolila jsem si přidat fotku a dávám bodík
pepře-zkuste
Děkuji za dobré hodnocení vdolečků. Taky je máme moc rádi.
tento recept na vdolky je jeden z nejlepších, vdolečky jsou díky oleji vláčné.
Já nechávám \\\"kuličky\\\" ještě kynout i na plechu. Poté, když je vytáhnu z trouby, potřu (nebo pokapu) rozpuštěným máslíčkem...mňamka.
Michaela Medkova: