

Cuketové lívanečky
Suroviny 4-6 porcí
- 1 kg cukety (na kostičky)
- 4 lžíce nejlépe arašídového oleje
- 150 g hladké mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 velká vejce oddělené žloutky a bílky
- 150 ml mléka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Do mísy dáme mouku, oliv. olej, sůl a pepř - zamícháme. Poté přidáme žloutky a mléko, promícháme a necháme 2 hodiny odležet.
Cukety s arašídovým olejem dáme na pánev a na mírném ohni dusíme pod pokličkou cca 10 minut, občas promícháme. Poté dáme cukety do cedníku a necháme odkapat od oleje.
) Z bílků ušleháme sníh, přimícháme do těsta a vmícháme i cukety.
Smažíme na oleji 2-3 minuty na každé straně.
Poznámka od kuchařky
kniha: Provence - Škola provensálské kuchyně