Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 038 kJ / 726 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,95 g |
| Tuky | 54,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 843 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 18,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlavičky bedel sloupneme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je narovnáme na zapékací misky vymazané máslem. Osolíme je a opepříme (nešetříme).
Krok 2: Nožičky bedel a slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme vínem a povaříme.
Krok 3: Ochutíme citrónovou šťávou a nalijeme na bedly. Pečeme ve středně teplé troubě asi půl hodinky.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bedly na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOp
Moje poznámka
Bedly na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOp
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 5 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 5 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky Izidor
zvon23 před 1 hodinou
Listový salát s ořechy
Limek před 2 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 3 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 3 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 6 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 7 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty z bedel,
úprava bedel,
pokrmy z bedel,
recept z bedel,
bedla jedlá top recepty,
houby bedly,
recepty na houby bedle,
houby bedle,
loupání bedel,
houba bedla,
jak připravit bedlu jedlou,
houby bedla jedlá,
houby bedla,
bedla jedlá jak poznat,
zpracování bedel,
houby na vine,
co z bedel,
guláš z bedel,
co uvařit z bedel,
houby bedle recepty
Suroviny:
houba bedla,
víno bílé,
olej,
slanina anglická,
šťáva citronová,
pepř,
sůl,
máslo
Komentáře (14)
Ale kdyby se někomu nelíbily, smáznu je.
Jen tu citrónovou šťávu jsem tam po přečtení předchozího komentáře nedala. Jinak doporučuji, je to vynikající
Ne kazdemu bude vyhovovat citronova stava, my ji dali, ale priste jiz nebude pridana. Navic jsme po osmazeni slaniny pridali zelene olivy nakrajene nadrobno a nechali prejit varem. Prvnich 15 minut bylo dle receptu peceno ve stredne teple troube a dalsich 10 minut na max. Slanina se s olivama pekne opece. Priste zkusime pouzit i smetanu 31%.
PS: Receptu (napadu) udelujeme bod a
http://www.hergo.estranky.cz