Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 539 kJ / 2 997 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,42 g |
| Tuky | 181,09 g |
| Vláknina | 12,90 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 896 mg |
| Sůl | 2,09 g |
| Sacharidy | 277,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot:
Oddělíme žloutky od bílků.
Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl. Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého postupně (asi natřikrát) přidáme zbylý cukr.
Sníh opatrně smícháme s předchozí směsí. Krok 3: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi 10 minut. Krok 4: Po upečení piškot vyklopíme na jiný arch pečicího papíru, vrchní papír na kterém se piškot pekl odstraníme,. Piškot zatočíme i se spodním archem papíru a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Krém:
Smetanu společně s cukrem a vanilkou vyšleháme dotuha. Krok 6: Vychladlý piškot rozvineme a rovnoměrně ho potřeme šlehačkou, asi 1 centimetr od kraje necháme bez náplně. Opět zatočíme a hranou plechu utáhneme. Roládu dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice. Krok 7: Po ztuhnutí rozkrájíme roládu na asi 1,5 centimetrová kolečka, která položíme na mřížku. Krok 8: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji částečně zchladnout. Vršky a boky koleček rozkrájené rolády potřeme zchladlou rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.
Oddělíme žloutky od bílků.
Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl. Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého postupně (asi natřikrát) přidáme zbylý cukr.
Sníh opatrně smícháme s předchozí směsí. Krok 3: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi 10 minut. Krok 4: Po upečení piškot vyklopíme na jiný arch pečicího papíru, vrchní papír na kterém se piškot pekl odstraníme,. Piškot zatočíme i se spodním archem papíru a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Krém:
Smetanu společně s cukrem a vanilkou vyšleháme dotuha. Krok 6: Vychladlý piškot rozvineme a rovnoměrně ho potřeme šlehačkou, asi 1 centimetr od kraje necháme bez náplně. Opět zatočíme a hranou plechu utáhneme. Roládu dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice. Krok 7: Po ztuhnutí rozkrájíme roládu na asi 1,5 centimetrová kolečka, která položíme na mřížku. Krok 8: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji částečně zchladnout. Vršky a boky koleček rozkrájené rolády potřeme zchladlou rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.
Zveřejněno 4. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roládová kolečka v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4DXx
Moje poznámka
Roládová kolečka v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4DXx
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 9 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 9 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 10 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 10 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 3 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 3 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 5 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 7 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 7 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 8 hodinami
Tématické fráze:
roládová bábovka,
bananove řezy s cokoladou,
domácí čokoládové kolečka,
piskotovakolecka,
banánové muffiny,
domácí čokoládové kolečka,
cokoladova kolečka,
recepty čokoládové kolečka,
roládová náplň,
kolecka v cokolade,
roladova recepta
Suroviny:
vejce,
mléko,
olej,
cukr,
mouka hladká,
sůl,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
pasta vanilková,
čokoláda na vaření
Komentáře (14)
libuses: To mě těší že chutnalo, ale jaksi nerozumím tomu že čokoláda nedrží na šlehačce
Svetlana: Tak jak píše Jackie79
Svetlana: někdy dělávám dort jen se šlehačkou bez krému a šlehačka se nikdy do piškotu nevsákne, tak by to snad mělo platit i u rolády?