Osvěžující straciatella
Kakaový korpus potřeme lehkým krémem z jogurtu a rostlinné šlehačky. Krém dochutíme strouhanou čokoládou a sójovou tyčinkou Margot. Na závěr celý dort posypeme strouhanými Ledovými kaštany.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 957 kJ / 3 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,71 g |
Tuky | 242,15 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 827 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,61 g |
Sacharidy | 329,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce ušleháme do pěny z cukrem, poté zašleháme olej, přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme cca 10 minut.
Krok 2: Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem, ve 100 ml studené vody ve velké míse rozmícháme želatinový ztužovač a postupně přidáváme jogurt, pak ušlehanou šlehačku a nakonec nastrouhanou (na hrubém struhadle) čokoládu a margotku.
Krok 3: Krém naneseme na upečený korpus a necháme do druhého dne ztuhnout. Pak zdobíme nahrubo nastrouhanými "Ledovými kaštany"
Zveřejněno 24. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Osvěžující straciatella
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8qAl
Moje poznámka
Osvěžující straciatella
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8qAl
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 7 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 16 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 55 minutami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Bezlepkové máslové sušenky
kostatko_1 před 1 hodinou
Čínská cuketa
Ajkad před 2 hodinami
Domácí kečup
Jarin57 před 3 hodinami
Tématické fráze:
dort straciatela recept,
straciatella,
dort straciatela,
straciatella dort,
krém straciatella na dort,
straciatella řezy,
dort straciatella,
straciatella dort s jogurtem,
řezy straciatela,
straciatella krém,
lehká straciatella,
řezy straciatella,
straciatela,
straciatella recept,
straciatela řezy,
straciatela dort,
lehka straciatela,
krém straciatella,
mimibazar recepty cz,
krém straciatela
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
olej,
kakao,
prášek do pečiva,
jogurt,
rama cremefine,
cukr vanilkový,
čokoláda hořká,
čokoláda margot,
ztužovač želatinový,
tyčinka ledové kaštany,
tuk,
mouka
Komentáře (62)
Je to želatinový ztužovač o hmotnosti 50 g. Moc se omlouvám za pozdní odpověď - absolutně nestíhám
Želatinový ztužovač udělá krém tuhý - ne úplně, jako při použití klasické želatiny. Smeta-fix ztužuje šlehačku, já bych raději sháněla želatinový ztužovač Dr. Oetkera, aby moučník byl takový, jaký má být.
bodík je 100% zasloužený.
Cesto - upiekla som zebru zo 4 vajec, prekrojila, naplnila hore uvedeným krémom na to kúsky broskýň, druhý plát cesta a na vrch zvyšok straciatellového krému. Zajtra posypem ešte strúhanou čokoládou. Vylizovala som misu, takže viem, že je to skvelé.
Ďakujem za inšpiráciu aj rady, ktoré som od teba dostala v súkromnej pošte!
+