Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,91 g |
| Tuky | 8,44 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 219 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 47,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové ledvinky zbavíme vnitřních bílých částí. Omyjeme je, nakrájíme, propláchneme a vložíme do cca půl litru mléka. Dáme do chladničky (při +2°C) na 48 hodin.
Krok 2: Poté ledvinky vyjmeme z kastrůlku a ještě jednou pořádně propláchneme. Na slanině zpěníme dvě vetší cibulky s trochou kmínu. Až jsou dozlatova, tak přidáme ledvinky a zprudka osmažíme.
Krok 3: Následně přidáme nakrájenou červenou papriku (větší) a nakrájené okurky (2-3 ks). Promícháme, osolíme a opepříme. Přilijeme horkou vodu a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme záklechtkou.
Krok 4: Rýži pořádně několikrát (8x) propláchneme vlažnou vodou a dáme do kastrůlku. Zalijeme vodou tak, aby byla cca 1 cm nad rýží. Osolíme a přisypeme trošku Podravky.
Krok 5: Nakonec vmícháme sterilovanou kukuřici. Necháme zapéct při cca 140°C na cca 50 minut.
Zveřejněno 31. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ledvinky na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RrZq
Moje poznámka
Ledvinky na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RrZq
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 5 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 23 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 7 minutami
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 21 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 30 minutami
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 1 hodinou
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 1 hodinou
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 3 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 4 hodinami
Ošatkový chléb
Pajkujka před 4 hodinami
Kuře na paprice od Andy
Nikki1 před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřové ledvinky na slanině a cibulce,
ledvinky na slaňině,
vepřové ledvinky na slanině,
jak se vari ledvinky,
ledvinky na cibulce,
jak dlouho se vaří ledvinky,
ledvinky na na slanině,
ledvinky na slanině recept,
ledvinka vari,
ledvinky recept,
recept na ledvinky na slanině,
ledvinky na kmíně,
recept ledvinky na slanině,
jak se vari ledvinky recept,
vari ledvinka,
ledvinka recepty,
vepřové ledvinky s rýží,
hovězí ledvinky na slanine,
ledvinky naslanine,
kaufl
Suroviny:
ledvinky vepřové,
slanina,
cibule,
paprika čerstvá červená,
okurka čerstvá,
mléko,
rýže,
sůl,
pepř,
kmín celý,
podravka,
kukuřice sterilovaná
Komentáře (27)
hosta: Já raději rýži dusím, ale když ji vařím, propláchnu ji i tak vždy, protože neodplavený škrob vytvoří při vaření nepříjemný šlem ve vodě. A vařit rýži v nepoměrně velkém množství vody nepovažuju za ekonomické
Chápu, že můj styl nemusí každému vonět
Ten poslední koment jsem si, pro tetičku moderátorku
"Koukám, že nějaká zdivočelá moderátorka smázla koment ve kterém jsem složil poklonu cekrops: za jeho pozitivní přístup ke kritice (nicméně v postupu je ta ptákovina s teplou vodou pořád) a Navir: jsem slušně upozornil, že blbě čte komentáře, protože můj odsudek se týká teploty vody a ne počtu proplachů...
Tož tak..."
Tarhoňa je super, ale někde se hodí víc rýže
Počítat propláchnutí je nesmysl, proplachuje se, dokud neodtéká čistá voda, což je právě známka toho, že je škrob odplaven. Každá rýže může být jinak šrobnatá.
U čínských receptů je naopak žádoucí, aby rýže po uvaření lepila a šla nabírat hůlkami.
Když někdo napíše špatný technologický postup a je opraven tím, kdo ví více, dostane se mu posměchu. Ach jo
Proč?
...a když už, tak poprvé se rýže nechá koupat ve STUDENÉ vodě.