Smažený vepřový bůček s bramborovou kaší

cekrops Kuchař: cekrops

Doba přípravy: 2 2 porce Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

4 plátky vepřového bučku (cca 1,5 cm)
slunečnicový olej
sůl
česnek
mleté koření na Šašliky
brambory
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček vybalíme z PVC vaničky, ve které jsme ho koupili. Do ní nalejeme trochu sluneč. oleje, do něhož nasypeme asi dvě polévkové lžíce koření na Šašliky (koupeno v Lídlu).

  2. Plátky bůčku nasolíme a potřeme rozmačkaným česnekem (asi 5 stroužků). Trošku oplácáme v marinádě a necháme je v ní přes noc v chladničce odležet.

  3. Následující den je zvolna osmažíme na slunečnicovém oleji a k tomu si samozřejmně povaříme brambory a uděláme z nich kaši, kterou zjemníme smetanou.

Poznámka

Olej z marinády si můžeme uschovat pro další smažení. Anebo taky né. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený vepřový bůček s bramborovou kaší

  • radek radek(neregistrovaný)

    smažený nebo pečeny to je jedno hlavně že to chutná:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Takhle naložené plátky bych smažila na suché teflonové nebo titanové pánvi, samy si pustí tuk.;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jana Remkova:že:-?:-? to jsem ráda, že nejsem samotná to..hlúpá:-8:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: ale já bych taky čekala trojobal. Aby se v tom čert vyznal:-S

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    rebeka: rebi - ale cokoli děláš na oleji na pánvi, tak smažíš ;-);-);-), pečeš v troubě ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    a není to spíš pečený...:-? smažený by byl např. v těstíčku nebo trojobalu, nebo se pletu;-):-?

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973

    HM, koření na šašliky také neznám, podívám se po něm. Jinak bych ten bůček asi dala spíš péct nebo grilovat, takhle mi to přijde šíleně mastné. Ale když nemusí někdo hlídat váhu, proč ne:-D:yes::-D

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Tak říkáte že marinádu nemám uchovávat? No tak ji teda raději vyleji. :-*

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Když používám olej na marinádu, vyleju ho na pánev, jiný nepoužívám, pak misku od marinády vypláchnu a tou vodou podleju, jinak taky neskladuju. Koření na šašliky neznám,musím se mrknout - jo tady - http://www.koreni.cz/detail.php?pid=260

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Marinádu, ve které bylo naložené syrové maso přes noc, bych určitě neuchovávala na později;-).

    Odpovědět

Tématické fráze: smažený bůček bůček na pánvi bůček plátky pečený bůček s bramborovou kaší vepřový bůček plátky veprovy bok na panvi peceny bucek na panvi vepřové plátky s kaší bůček s kasi vepřový bůček recepty marináda na vepřový búček minutky z vepřového bůčku buček na oleji obalovaný bůček vepřový bůček na pánvi platky z veproveho bůčku recepty z vepřového bůčku bramborová kaše bůček minutka buček na panvy