Marokánky III - cukroví
Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Můžete, ale není nutné, nakonec zdobit čokoládou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 650 kJ / 2 067 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,82 g |
| Tuky | 126,39 g |
| Vláknina | 12,92 g |
| Cholesterol | 270 mg |
| Sodík | 110 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 190,21 g |
Postup přípravy
Plechy vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Mléko, cukr, máslo a mouku smícháme, dáme na plotýnku a povaříme asi minutu. Přidáme mandle pokrájené na větší kusy, kandované ovoce a odstavíme z ohně. Krok 3: Směs dáme do chladu vystydnout (nejlépe přes noc), aby bylo máslo ztuhlé. Lépe se pak tvarují. Krok 4: Na plech s pečicím papírem tvoříme malé hromádky, které vidličkou máčenou ve studené vodě, upravujeme na ploché placičky. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C, až začnou okraje zlátnout, ale hlídáme, aby se nepřipálily. Studené z jedné strany mažeme čokoládou.
Zveřejněno 8. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marokánky III - cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAQ9
Moje poznámka
Marokánky III - cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAQ9
Nejnovější recepty
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 5 minutami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 4 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 6 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný piškotový korpus na dorty
ZoeRumpikova před 1 hodinou
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
tara23 před 2 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Mish_Ellie před 2 hodinami
Vanilkové vafle
Merylas před 3 hodinami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 3 hodinami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 3 hodinami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 4 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Darina před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 5 hodinami
Tématické fráze:
marokánky placičky ze smetany,
marokánky recept,
marokánky ze slehacky,
vyborne marokánky,
jak dlouho péct marokánky,
marokanky,
marokánky ze salka,
jak dlouho se pečou marokánky,
jak péct marokánky,
ořechové marokánky,
kdy péct marokánky,
tvrdé marokánky,
dobré marokánky,
rychlé marokánky,
marokánky se smetanou,
cukroví marokánky,
na kolik stupnů péct marokánky,
marokánky recept se smetanou,
na kolik se pečou marokánky,
marokánky tvrdé
Suroviny:
mléko,
cukr krupice,
máslo,
mouka hladká,
mandle,
ovoce kandované,
čokoláda mléčná
Komentáře (64)
Tady jsem ale objevila skvělou fintu s "rozplacatěním" namočenou vidličkou. Že mě to dříve nikdy nenapadlo.
Ale zjistila jsem že když dám z chladu jakékoli cukroví na stůl doma na talíř, nebo podnos, tak je suchý a tvrdý a vůbec mi nechutná.
Pak jsem si nandala do práce do dozy s víčkem a po těch čtyřech hodinách v krabičce a v pokojové teplotě, to krásně změklo a zvlhlo. Moc dobré cukrovíčko. Mluvím o jakémkoli cukroví.
Tak letos jen cukroví v dóze a nikde jinde
Bodík jse dala již vloni, dnes tedy jen děkuji
Už nebudu hledat ani zkoušet jiný recept, dík moc. Voní po celém baráku
Marybar, opravdu je to tak jak píše Marunda, drž se receptu a budeš vidět tu mňamku
Jo dala jsem tam ještě vlašáky,mimo ty mandle-jééé já už mám na ně zase chuť-jdu od nich pryč