Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých jahod. Tato kombinace vytvoří doslova nebe v hubě.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 559 kJ / 8 977 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 207,98 g |
Tuky | 472,60 g |
Vláknina | 52,00 g |
Cholesterol | 1,72 g |
Sodík | 9,87 g |
Sůl | 24,84 g |
Sacharidy | 946,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Anv
Moje poznámka
Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Anv
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 8 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 14 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 15 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 5 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 7 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 8 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 8 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 9 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 9 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 10 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 11 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 14 hodinami
Tématické fráze:
chiskake,
dort malakov,
dort malakov s mascarpone,
nepečený ořechový dezert,
malakov,
nepečené dorty,
malakov recept,
nepečený dezert s mascarpone,
malakov dort,
charlotte malakoff,
chiskake nepečený,
nepečený dezert z mascarpone,
ruske dezerty,
nepečené dezerty s mascarpone,
letní nepečené dezerty,
nepečené dezerty z mascarpone,
rychlé nepečené dorty,
ruský dezert,
malakov dort recept,
francouzske dezerty recepty
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
máslo,
mandle loupané,
smetana ke šlehání,
želatina,
piškoty cukrářské,
rum,
jahody,
lupínky mandlové
Komentáře (12)
Lepe nez rum (proti kteremu absolutne nic nemam), je vhodnejsi pouzit pomerancovy liker.
Uznavam, ze tiramisu je oproti malakoff brnkacka, ale prave preto sa tak rychle ujalo v dnesnych kuchyniach. To je ako porovnavat svieckovu na smotane s hovadzim steakom. Suroviny porovnatelne, rychlost nepomerna.
Vsetka cest kucharkam, ktore dokazu urobit bez problemov malakoff a aj tiramisu, ale pokial to tak nie je, hanba im za to byt zase nemusi.
V kazdom pripade, dezert podla receptu pana je skutocne pekny kusok.