Smažené sýrové dukátky - rychlovka

frejka55 Kuchař: frejka55

Bezmasá jídla 14 názorů

Suroviny

4 bílky
125 g sýru eidam
špetka černého mletého pepře
špetka soli
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Větší masopustní „bleskovku“ si snad už opravdu ani nelze představit! Budete potřebovat jen dvě základní ingredience, nepočítáme-li špetku soli s černým mletým pepřem. Ovšem pozor, ani vajíčka nepoužijete celá! V tomto případě se uplatní jen oddělené bílky, takže při přípravě této dobroty zužitkujete vše, co vám třeba zbylo po předchozím sladkém pečení, kde naopak bývají zapotřebí ponejvíce žloutky. A protože návštěvám se často podstrojuje právě sladké, naservírujte jim ještě před moučníkem tyto nadýchané sýrové dukáty.

  2. Vmíchat do tuhého sněhu z bílků jemně strouhaný eidam, vzniklou hmotu jen mírně osolit (slaná chuť sýra zpravidla vystoupí do popředí), okořenit mletým pepřem a hned z ní smažit v rozehřátém tuku na pánvi stejně velké kousky nabírané kávovou lžičkou… to je opravdu snadné, rychlé a chuťově překvapivé!

  3. Obalovat tyto medailonky netřeba, zlatavý „kabátek získají tak jako tak. A výsledek? Ochutnejte je sami, popsat se to ani nedá. A zjistíte, že tyto nadýchané dukátky se dají doslova hltat samotné a teplé bez přílohy. A pokud už se pro nějakou rozhodnete, potom sáhněte po čerstvém chlebu.

  4. A co víc, výborné jsou i za studena, uchovají si totiž nadýchanou mechovitou strukturu. Podávat je potom můžete s bílým i červeným vínem, nejlépe opět samotné.

  5. JAK NA TO:

  6. Z bílků ušlehejte pevný sníh, osolte ho a zvolna do něj vmíchejte jemně nastrouhaný eidam.

  7. Hmotu okořeňte mletým černým pepřem a opět lehce promíchejte.

  8. Lžičkou nabírejte z pěnovitého těstíčka stejně velké kousky, druhou lžičkou upravujte jejich tvar a vkládejte je opatrně do rozpáleného tuku v pánvi, kde výrazně nabudou a získají tvar koleček.

  9. Smaží se dozlatova po obou stranách a samozřejmě se ihned vyjmutí z pánve zbaví přebytečného tuku papírovou utěrkou.

Poznámka

Podrobný fotonávod najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/masopustni-rychlov...

K AUTORSTVÍ: Všechny recepty, které vám zde pro Vaši inspiraci předkládáme, jsou výsledkem mnohaleté, někdy až detektivní práce týmu lidí, v němž má každý svůj úkol. Kolegové jezdí po ČR i SR, navštěvují kuchařky, pekařky, cukrářky, dortářky či perníkářky (totéž ovšem i v mužském rodě), jejichž mnohdy celoživotní dílo zná často jen jejich nejbližší okolí. Fotografují krok za krokem jejich postupy, naslouchají radám, následně všechno sepíšeme.

Další pátrají v archivech a snaží se realizovat dávné, ještě rukou psané recepty našich babiček, pra a praprababiček, stejně jako ty od dávných slavných mistrů svého řemesla. Respektujeme přání některých tvůrců, kteří nechtějí být jmenování, všichni však souhlasí se zveřejněním našim prostřednictvím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 070 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažené sýrové dukátky - rychlovka

  • věrka věrka(neregistrovaná)

    Vypadá moc krásně, vyzkouším.

    Odpovědět

  • Ľubomír Ľubomír(neregistrovaný)

    rýchle a výborne , ako napoj kto mu pivo víno .......:yes:

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Dneska som robila tieto uzasne dukatiky,a nemaju chybu.Len som nemala okupiare,tak som omylom poslala nespravne foto.Tie co su 4 ks tak to su mrkvovo- orechove placicky.Pod nimi je spravna foto.Ako chutovka,alebo pohostenie super.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jaroslave, tohle si ihned posílám na email. Co kdyby na to moje hlava děravá zapoměla?? :-D Skvělééé!! děkuji za tip :-):yes:

    Odpovědět

  • dadka dadka

    To musí být dobré i s bramborovou kaší:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Karel:
    Tak, tak...:yes:
    ...ale co byste chtěl? Dyť je to "rychlovka":-D

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    O salátu na kterém je dobrota položena není ani slovo.Bude to jen asi nijak neochucený planý list salátu jaký dají pro ozdobu v restauraci.Doporučuji tedy listy salátu namočit do nálevu se směsi soli,cukru a octa a až pak je dát na talíř.Jinak je salát planina.

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    :-p:-p:-p:-pvýborné

    Odpovědět

  • milena košatková milena košatková(neregistrovaný)

    RÁDA VYZKOUŠÍM:-)):-))milkosat@seznam.cz

    Odpovědět

  • mika59 mika59

  • drahulin drahulin

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Všechno sýrové máme mooc rádi, takže ty nám budou taky chutnat, bílky i sýr mám v lednici. Jdu na to.:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dukátky vypadají krásně nadýchaně:-KChutnaly by mi:-p:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Ty musím vyzkoušet;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sýrové smaženky sýrové kuličky za studena sýrovē medailonky slaná rychlovka rychlé občerstvení pro návštěvu dobroty ze sýrů recepty smažené dobroty sýrové dobroty ořechové placky sýrové smaženky recept výborný sýrové smaženky sýrové smaženky se sněhem smazeny syr po studenu recepty-sýrové dukátky smažené sýrové medailonky smazene syrove medajlonky sýrové koule za studena recept na syrove kulicky za studena černý bez smažený smažený černý bez