Paštika z dýně
Dýňová paštika je lahodná pomazánka vhodná na topinky či kanapky, ale lze ji použít i jako dochucovalo do polévek, omáček, rýže či do míchaných vajíček. Pokrmům navíc dodá krásnou barvu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 549 kJ / 2 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,38 g |
Tuky | 248,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 607 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni očistěte, rozřízněte napůl a odstraňte semínka. Poté nakrájejte na kostky.
Krok 2: Na pánvi na středním ohni rozehřejte sádlo a dýni na něm opékejte, dokud mírně nezezlátne. Neměla by zhnědnout.
Krok 3: Ke konci přidejte najemno nasekanou cibulku a chvíli ji restujte dosklovata. Také by neměla zhnědnout.
Krok 4: Ztlumte oheň na minimum a přidejte máslo, koření a sůl. Nejlépe zakryté pokličkou pak nechte dýni úplně změknout. Trvá to asi půl hodiny, můžete přidat trošku vody. Pravidelně kontrolujte, aby se dýně nepřichytila.
Krok 5: Jakmile je dýně měkká, hrnec odstavte a směs rozmixujte v robotu, nebo tyčovým mixerem. Buďte opatrní, pokrm je horky!
Krok 6: Jemný krém nechejte vychladnout a uchovejte v zakryté misce v lednici.
Zveřejněno 17. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika z dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zN28
Moje poznámka
Paštika z dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zN28
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 29 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 21 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 21 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Tématické fráze:
paštika z dýně,
jak uchovat dýni,
pastika z dyne hokaido,
jak uchovat dýni hokaido,
jak uchovat dýně,
jak uchovat hokaido,
dýňová paštika,
paštika z hokaido recept,
jak uchovat dyne hokaido,
jak uchovat nakrojenou dýni,
vodníd dýně recept,
paštika hokaido,
paštika z máslové dýně recepty,
paštika s dýní,
recepty z dyně,
hokaido pastika,
-domaci paštika recept,
paštika z dýně recept,
domácí paštika z dýně hokaido,
paštka z z dýně
Suroviny:
dýně hokkaido,
sádlo husí,
máslo,
cibule,
koření nové koření mleté,
ořech muškátový,
skořice mletá,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)