Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých jahod. Tato kombinace vytvoří doslova nebe v hubě.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 559 kJ / 8 977 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 207,98 g |
Tuky | 472,60 g |
Vláknina | 52,00 g |
Cholesterol | 1,72 g |
Sodík | 9,87 g |
Sůl | 24,84 g |
Sacharidy | 946,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Anv
Moje poznámka
Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Anv
Nejnovější recepty
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 4 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 10 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 1 hodinou
Rebarborový koláč
tara23 před 2 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 3 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 4 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 4 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
JanaBalcarova před 5 hodinami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 5 hodinami
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 6 hodinami
Tématické fráze:
chiskake,
dort malakov,
dort malakov s mascarpone,
nepečený ořechový dezert,
malakov,
nepečené dorty,
malakov recept,
nepečený dezert s mascarpone,
malakov dort,
charlotte malakoff,
chiskake nepečený,
nepečený dezert z mascarpone,
ruske dezerty,
nepečené dezerty s mascarpone,
letní nepečené dezerty,
nepečené dezerty z mascarpone,
rychlé nepečené dorty,
ruský dezert,
malakov dort recept,
francouzske dezerty recepty
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
máslo,
mandle loupané,
smetana ke šlehání,
želatina,
piškoty cukrářské,
rum,
jahody,
lupínky mandlové
Komentáře (11)
Lepe nez rum (proti kteremu absolutne nic nemam), je vhodnejsi pouzit pomerancovy liker.
Uznavam, ze tiramisu je oproti malakoff brnkacka, ale prave preto sa tak rychle ujalo v dnesnych kuchyniach. To je ako porovnavat svieckovu na smotane s hovadzim steakom. Suroviny porovnatelne, rychlost nepomerna.
Vsetka cest kucharkam, ktore dokazu urobit bez problemov malakoff a aj tiramisu, ale pokial to tak nie je, hanba im za to byt zase nemusi.
V kazdom pripade, dezert podla receptu pana je skutocne pekny kusok.