Segedínský guláš
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 505 kJ / 1 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,89 g |
Tuky | 34,16 g |
Vláknina | 26,74 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 4,31 g |
Sůl | 10,60 g |
Sacharidy | 65,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLJ
Moje poznámka
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLJ
Nejnovější recepty
Frgál se švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s lososem a se španělskou sušenou šunkou
Přidáno před 23 hodinami
Himalájské řezy
Přidáno 3. 10. 2025 21:56:24
Grilované rybí souvlaki
Přidáno 3. 10. 2025 12:54:20
Plněné bramborové placky z kaše
Přidáno 3. 10. 2025 12:27:24
Koláč s cuketovou nádivkou
Přidáno 3. 10. 2025 11:55:18
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta - rychlá
kahus308 před 4 minutami
Svíčková na smetaně
Gretik před 29 minutami
Šopský salát
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Krkovice na zelí
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Plněné slané košíčky
Kaill před 1 hodinou
Kuličkový řez Hungary
Fitulka před 2 hodinami
Peříčkové houstičky - kaiserky
Fitulka před 2 hodinami
Vepřová panenka na houbách
KateSam87 před 3 hodinami
Paštika z kuřecích jatýrek
Fabara před 10 hodinami
Křupavé bramboráky
radbastim před 11 hodinami
Tématické fráze:
segedínský guláš,
segedínský guláš,
segedínský guláš z vepřového,
segedinský guláš z vepřového masa,
segedinsky gulas recept,
segedínský guláš recept,
segedynsky gulas,
recept na segedínský guláš,
recept na segedínský guláš,
segedin recept,
segedín,
segedinský guláš se smetanou,
jak se děla segedinský guláš,
recept na dobrý segedínský guláš,
segedínský guláš recept z vepřoveho masa,
segedínský guláš recepty,
recept segedínský guláš,
recept segedínský guláš,
segedínský guláš -recept,
szegedinský guláš
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
olej,
sůl,
pepř mletý,
zelí kysané,
mouka hladká,
smetana na vaření
Komentáře (171)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
V gastroprovozech se ve Vámi zmiňované době vařilo podle kuchařské bible, Receptur a tam byly dvě normy. Normální segedín bez smetany a pak speciál, kde smetana je. Česnek není ani v jedné receptuře. Nemám nic proti tomu, aby si ho někdo malinko přidal, jen trošku na podtrhnutí chuti, taky dávám. Ale není to přece podmínkou, že tam smetana a česnek být MUSÍ. A to, že jste se před půlstoletím učil u mistrů kuchařů není zárukou toho, že jste i Vy sám dobrý kuchař.
Tohle je amatérský web, kde přispívají všichni, které vaření baví. A každý vaří tak, jak mu to chutná. Zkouší, kombinuje a vloží recept. A každý uživatel má možnost volby, který recept si pak vybere k realizaci. Může si ho zase přizpůsobit své chuti a potřebám a napíše pod recept komentář. A o tom to tady je, předávaní zkušeností. Vy byste vynikal na nějakých profi stránkách, pokud by Vás ovšem neposlali někam "do hájku". Tak je mi záhadou, proč si potřebujete "čechrat peří" mezi amatéry. Je ale príma, že jste se tady zaregistroval. Budu se těšit, a věřím že nejen já, na Vaše léty prověřené recepty, některé už retro se světovým úspěchem, které jste se naučil od mistrů. A taktéž se těším na přínosné komentáře s dobře míněnými, a slušně podanými radami. Užijte si hezký den.
A není třeba se držet norem a původních receptur. Vše se přece neustále někam posouvá a to se týká i vaření.
Jj, vím co je "Kološvárské zelí"
Nakonec se rýže nedostávalo a knedlíky zbyly na potom...
Nebudu psát že příště pouze rýže a nikdy jinak
No, nakonec je to chutné a navíc pohodlnější, že
Jako bývalý mistr odborného výcviku bych vás vyhodil od plotny!!
Kde je česnek? A proč vaříte zelí bokem od masa??? Zelí se má nadrobno překrájet a ne tam dávat veliké kusance!!!
Jděte plevat zahrádku, jen proboha už nezveřejňujte tyhle vaše paskvily!!!
Míra Mašek:
spagetka:můj syn, vyučený kuchař používá výraz amerika, to jsem já nevěděla co to vlastně je , ale záklechtku používám už při vaření nejméně 50 let.Já do segedínu přidávám ještě divoké koření,a jalovec.
A čím kyselejší zelí tím lepší.
misa:
Vy tady nemůžete přijít záklechtce na jméno, že
No a proto na rozdíl od MOUKY rozmíchané ve VODĚ, zahušťujete MOUKOU rozmíchanou ve SMETANĚ, že
(a Zdendu P. mám taky rád
Rychlé..snadné..výýborné.
Díky