Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 845 kJ / 3 070 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 154,12 g |
| Tuky | 148,55 g |
| Vláknina | 50,50 g |
| Cholesterol | 737 mg |
| Sodík | 454 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 214,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra osolíme a dáme do ledničky odležet. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou pokrájíme na tenké nudličky, sušené ovoce rozkrájíme na kousky a svaříme červené víno se skořicí a divokým kořením.
Krok 2: Zeleninu a ovoce naskládáme do zapékací mísy, zalijeme svařeným vínem, ze kterého jsme nejprve scedili koření a dáme do trouby zvolna péct dokud ovoce nezměkne.
Krok 3: Potom do zapečeného ovoce a zeleniny naskládáme kapří plátky kůží nahoru a trochu zatlačíme. Na každý kousek kapra položíme plátek másla a posypeme mandlemi.
Krok 4: Pečeme v troubě při 180°C přibližně 8 až 10 minut. Jako přílohu můžeme použít například dobrý čerstvý chléb.
Zveřejněno 17. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocná variace na kapra na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xnN3
Moje poznámka
Ovocná variace na kapra na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xnN3
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 3 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 6 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 7 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 2 minutami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 5 minutami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 10 minutami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 42 minutami
Bramboráky
jahodp před 1 hodinou
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 1 hodinou
Kilimandžáro
jahodp před 1 hodinou
BeBe střecha
jahodp před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 1 hodinou
Vídeňské brambory
poirotka před 2 hodinami
Tématické fráze:
rybí polévka s knedlíčkama,
kapr na černo recept,
ovocná kůže,
kapr na černo,
kapr na ovoci,
ovocná kůže recept,
recept kapr na černo,
recept na zapečeneho kapra,
trebonskykapr.cz,
trebonskykapr,
dobry kapr na cerno,
video recept trebonsky kapr na cerno,
pečeme kapra,
kapr na černo video,
ryba načerno - recept,
recept na kapra
Suroviny:
kapr,
mrkev,
celer,
petrželka kořenová,
meruňky sušené,
švestky sušené,
jablka sušená,
máslo,
mandle loupané,
víno červené,
sůl,
koření divoké,
skořice celá
Komentáře (6)