Roštěná na celeru
Roštěná na celeru je vynikající variantou tradičního pokrmu, kde šťavnaté plátky masa získávají jedinečnou chuť díky aromatickému celeru. Tento recept spojuje jemnost masa s výraznou zeleninovou chutí, což vytváří lahodnou a voňavou kombinaci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 703 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,03 g |
Tuky | 33,98 g |
Vláknina | 16,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 254 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 13,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (mělo by ho být nastrouhaného asi plný hluboký talíř).
Krok 2: Plátky masa trochu naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Krok 3: Do kastrolu dáme na rozehřátý olej, nakrájenou cibuli a restujeme trochu do hněda.
Krok 4: Na cibuli vložíme připravené roštěnky, necháme je z obou stran zatáhnout a přidáme sójovou omáčku.
Krok 5: Do kastrolu k masu přidáme nastrouhaný celer a zalijeme troškou vody.
Krok 6: Vše pod pokličkou dusíme, až do změknutí roštěnek. Pokud je třeba, doléváme vodu.
Krok 7: Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme klasicky záklechtkou. Asi 1-2 lžíce mouky rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přidáme do šťávy a pozvolna cca 15 minut provaříme. Podle potřeby naředíme vodou.
Krok 8: Dochutíme solí a pepřem a vrátíme zpět maso, aby se prohřálo.
Krok 9: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Zveřejněno 7. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Moje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 2 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 23 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 55 minutami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 1 hodinou
Cuketový bramborák
Betes před 1 hodinou
Banánová bábovka
Verunkavh před 2 hodinami
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Olympus před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 2 hodinami
Tématické fráze:
roštěná,
roštěná recept,
celer,
hovězí na celeru,
vynikající hovězí roštěna,
hovězí maso na celeru,
celer recepty,
roštěná omáčka recept,
roštěná omáčka recept,
hovězí roštěná,
recepty z celeru,
maso na celeru,
hovězí maso recepty,
roštěnky na celeru,
hovězí roštěná na celeru,
recepty rostena,
na celeru,
rostena recepty,
obalovaný celer,
roštěná s celerem
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
celer,
omáčka sojová,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (139)
Je to veliká dobrota
Koukám, co do počtu vložených receptů vám to Simona Skolakova: o jeden nandala
No, kdo umí ten umí, že
Ked budes podlievat, tak vzdy horucou vodou, ja na prve podliatie si nechavam vodu zvriet v rychlovarke. nikdy nepouzi studenu vodu. Odporucam solit a korenit az po opeceni maska.
Pokial nepouzivas sojovku, tak ju tam vobec nedavaj, zeler da stave dostatocnu chut. pokial sa rozhodnes pre tu sojovku, tak max. malu lyzicku...viac urcite nie...a tu sojovku daj uz len na koniec.
Urcite sa ti to podari.
Jsem ráda,že Vám chutnalo
děkuji za komentáře i za bodíky všem,moc si toho vážím
p.s. pak tě povím kučeřinko, jaký to máš
Zítra to uvařím, právě hledám inspiraci. Manžel se synem se vracejí po týdnu domů, tak bude maso a celer! Celer hlavně pro manžela, že...
Všem Vám moc děkuji za body a chválu.
www.clupmi.blog.cz
Posílám bodík
A musím poděkovat i Mirečce, protože přidala tak krásné fotky, které mě nadchly a donutily mě uvařit tuhle dobrotu.