Marokánky III - cukroví
Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Můžete, ale není nutné, nakonec zdobit čokoládou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 650 kJ / 2 067 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,82 g |
| Tuky | 126,39 g |
| Vláknina | 12,92 g |
| Cholesterol | 270 mg |
| Sodík | 110 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 190,21 g |
Postup přípravy
Plechy vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Mléko, cukr, máslo a mouku smícháme, dáme na plotýnku a povaříme asi minutu. Přidáme mandle pokrájené na větší kusy, kandované ovoce a odstavíme z ohně. Krok 3: Směs dáme do chladu vystydnout (nejlépe přes noc), aby bylo máslo ztuhlé. Lépe se pak tvarují. Krok 4: Na plech s pečicím papírem tvoříme malé hromádky, které vidličkou máčenou ve studené vodě, upravujeme na ploché placičky. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C, až začnou okraje zlátnout, ale hlídáme, aby se nepřipálily. Studené z jedné strany mažeme čokoládou.
Zveřejněno 8. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marokánky III - cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAQ9
Moje poznámka
Marokánky III - cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAQ9
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 9 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koka sušenky
habis před 36 minutami
Škubánky s mákem
Tereziena před 1 hodinou
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 1 hodinou
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 1 hodinou
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 1 hodinou
Domácí kynuté knedlíky s octem
bublinka.1 před 2 hodinami
Dýňová polévka
spamejlik před 2 hodinami
Žampionová polévka
Blazenka před 2 hodinami
Domácí langoše
Sarka1234 před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 3 hodinami
Tématické fráze:
marokánky placičky ze smetany,
marokánky recept,
marokánky ze slehacky,
vyborne marokánky,
jak dlouho péct marokánky,
marokanky,
marokánky ze salka,
jak dlouho se pečou marokánky,
jak péct marokánky,
ořechové marokánky,
kdy péct marokánky,
tvrdé marokánky,
dobré marokánky,
rychlé marokánky,
marokánky se smetanou,
cukroví marokánky,
na kolik stupnů péct marokánky,
marokánky recept se smetanou,
na kolik se pečou marokánky,
marokánky tvrdé
Suroviny:
mléko,
cukr krupice,
máslo,
mouka hladká,
mandle,
ovoce kandované,
čokoláda mléčná
Komentáře (64)
Tady jsem ale objevila skvělou fintu s "rozplacatěním" namočenou vidličkou. Že mě to dříve nikdy nenapadlo.
Ale zjistila jsem že když dám z chladu jakékoli cukroví na stůl doma na talíř, nebo podnos, tak je suchý a tvrdý a vůbec mi nechutná.
Pak jsem si nandala do práce do dozy s víčkem a po těch čtyřech hodinách v krabičce a v pokojové teplotě, to krásně změklo a zvlhlo. Moc dobré cukrovíčko. Mluvím o jakémkoli cukroví.
Tak letos jen cukroví v dóze a nikde jinde
Bodík jse dala již vloni, dnes tedy jen děkuji