Suroviny
Porce: 3-4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 128 kJ / 2 660 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,00 g |
Tuky | 232,75 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 908 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 17,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kapra odstraníme kůži, osušíme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Do misky dáme hořčici, do které pomalu zašleháváme olej a citronovou šťávu, osolíme, opepříme.
Krok 2: Touto směsí potřeme porce kapra a opět obalíme v hladké mouce. Smažíme velmi pomalu ze všech stran na oleji. Jako přílohu lze podávat brambor, bramborový salát, nebo zeleninový salát.
Zveřejněno 3. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní kapr od Dehtáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M2E1
Moje poznámka
Pikantní kapr od Dehtáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M2E1
Nejnovější recepty
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno před 9 hodinami
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno před 13 hodinami
Domácí meduňkový sirup
Přidáno před 16 hodinami
Jahodová palačinková roláda
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špenátová roláda s tarhoňou
Přidáno 10. 6. 2025 18:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepková bublanina s jahodami
KamBri před 43 minutami
Tvarohové muffiny s ovocem
Nata83 před 4 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Hella před 6 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
OhHelloThere před 9 hodinami
Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
Sahula před 9 hodinami
Jogurtový koláč
Sasenka před 9 hodinami
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
MonkaF před 10 hodinami
Vajíčková pomazánka MŇAM
Jindriskas před 10 hodinami
Cikánské řízečky
HaKos před 12 hodinami
Tématické fráze:
jak upravit kapra,
pikantní kapr,
kapr na hořčici,
pikantní kapr bez kúže,
pikantní smažený kapr,
jak zbavit kapra kůže,
kapr recepty za studená,
zbavení kapra kůže,
kapr hořčice,
kapr na studeno,
upravy z kapra,
kapr v hořčici,
kuchařka: janadorazinova,
kapr obaleny v horcici,
pikantní smažení kapr,
recepty na kapra,
marinovaný kapr za studena recept,
salát fantazia,
úprava pikantního kapra,
jak upravovat kapra
Suroviny:
kapr,
sůl,
mouka hladká,
olej,
hořčice,
olej,
šťáva citronová,
pepř,
sůl
Komentáře (13)
musím kapra zbaviť kože? My ju totiž máme radi
A dá sa tento recept použiť aj pri pstruhovi?
Môj partenr je rybár=máme plnú mrazničku aj kaprov aj pstruhov+ iných druhov rýb a mne už dochádza fantázia, ako ich upraviť. A to mám Jihočeskou rybařskou kuchařku!