Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 668 kJ / 1 833 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,60 g |
| Tuky | 130,95 g |
| Vláknina | 27,11 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,51 g |
| Sůl | 6,10 g |
| Sacharidy | 59,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme si mrkev na kolečka,česnek na malé kousky a anglickou na kostičky asi 1cm.
Krok 2: Slaninu orestujeme v hlubším hrnci do křupava,vyndáme a necháme stranou.Tuk ponecháme v hrnci.
Krok 3: Kohoutí maso osolíme, opepříme, vložíme do kastrolu s tukem po slanině a opečeme ze všech stran dozlatova. Poté přidáme k masu mrkev, cibulky a dusíme spolu s kohoutem asi 15 minut pod pokličkou.
Krok 4: Pak maso poprášíme hladkou moukou a otočíme pomoučenou stranou dolu a dusíme dalších 5 minut.
Krok 5: Přilijeme víno a vodu s masoxem (vývar)-kohout musí být skoro celý ponořený v tekutině. Pak přidáme česnek, bobkový list, tymián, rajčatový protlak a slaninu, kterou jsme dali stranou.
Krok 6: Zamícháme a necháme pomalu dusit(táhnout) pod pokličkou, dokud kohout nezměkne (mně to trvalo 3,5 hodiny).
Krok 7: Když je maso měkké, vyndáme bobkový list, omáčku můžeme případně ještě zahustit špetkou mouky a provařit. Jako příloha je brambor ale láká mě i rýže.
Zveřejněno 9. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kohoutek na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yP9
Moje poznámka
Kohoutek na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yP9
Nejnovější recepty
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 3 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 4 hodinami
Mandlovo-čokoládová kolečka
Přidáno před 4 hodinami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
jtrecepty před 1 hodinou
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 3 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 5 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 6 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 7 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 8 hodinami
Tématické fráze:
kohoutek na víně,
kohout na víně recept,
kohout na víně,
kohoutek recept,
kohoutek na víně - recept,
recept kohout na víně,
kohoutek recepty,
recepty kohoutek,
kohout na bílém víně,
recept kohoutek na víně,
kouhout na víně,
kohout na víně po burgundsku,
recept kohoutek,
recepty kohout na víně,
kohout na vine po francouzsku,
recept na kohoutka,
kohoutek na cervenem vine,
kouhout na vínĕ recept,
kohoutek na víně recept,
nejlepší kohoutek recepty
Suroviny:
slanina anglická,
kohout,
cibulka,
mrkev,
víno červené suché,
vývar hovězí,
protlak rajčatový,
česnek,
mouka hladká,
tymián čerstvý,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list
Komentáře (7)
Mám příhodu z jedné kdysi velmi renomované restaurace u nás, měli na jídelním lístku Kohoutka po francouzsku, nikdy jsem tohle maso nejedla, tak jsem si to objednala. No lidi, to byl děs běs, maso tvrdé, že i podrážka byla proti tomu měkká
Ale pokud bych sehnala masíčko, asi bych to zkusila sama, recept se mi líbí a myslím, že pomalý hrnec tu práci udělá rád