Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“
Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 518 kJ / 841 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,06 g |
Tuky | 48,05 g |
Vláknina | 30,87 g |
Cholesterol | 69 mg |
Sodík | 1,46 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 47,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o2z
Moje poznámka
Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o2z
Nejnovější recepty
Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Škvarková pomazánka s vajíčkem a okurkou
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka z matjesů à la losos s koprem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno 7. 9. 2025 07:11:59
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno 7. 9. 2025 05:02:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvacetiminutový švestkový koláč
TH před 46 minutami
Snadný štrúdl
Kveta58 před 58 minutami
Pro nejmenší - Přesnídávka-jablečné,meruňkové a hruškové pyré
Zdenka8 před 3 hodinami
Květákový mozeček
DvorMar před 4 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Frana74 před 13 hodinami
Znojemský vepřový závitek
Sahula před 13 hodinami
Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Sahula před 13 hodinami
Křidélka v česnekovém těstíčku
Sahula před 13 hodinami
Křidélka v pivním těstíčku s nivou
Sahula před 13 hodinami
Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
kyselé zelí a cukrovka,
křimické zelí recept,
příprava kyselého zelí,
kyselé zelí recept,
jak zahustit kyselé zelí,
křimické zelí,
kysele zeli priprava,
sudové zelí,
jak uvarit kysele zeli,
kýselé zelí,
cukrovka a kyselé zelí,
zelí kyselé na cukrovku,
křimické zelí recepty,
kyselé zelí na cukrovku,
recept na krimicke zeli,
sudové zelí recept,
kyselé zelí do sudu,
kysane sudove zeli,
recepty na kysele zeli,
příprava kyselé zelí
Suroviny:
zelí,
cibule,
bok uzený,
voda ze strouhaných brambor,
koření nové koření mleté,
bobkový list mletý,
kmín celý,
ocet,
cukr,
sádlo,
sůl
Komentáře (38)
Dajda: dík, určitě někdy zkusím, i když jako DIA je zcela nevhodné.
A ještě připomínka - když nebudu mít vodu ze syrových brambor, dá se zahustit br.škrobem Solamyl, i když já raději zahušťuji trochou mouky.
Motto: S blbcem se nikdy nepři - někdo by si nemusel všimnout, že je mezi vámi rozdíl
Já mám také jedno motto. Těžko se bavit s volem o neděli, když ho v sobotu zabijou.
Tím nechci nikoho urazit, ať si to na sebe nikdo nevztahuje, ale píši, čeho se držím celý život já
I když souhlasím s tím, že by fotky mohly být lepší, ale nutné nejsou.
Pokud sem někdo píše, tak asi musí mít počítač, těžko by to sem šlo vložit z klasického psacího stroje a na to, aby někdo fotil digitálním foťákem, nebo pokud jsou fotky z mobilu, tak nepotřebuje internet. To jsi tedy poněkud mimo !
A i na mobil, není problém něco vyfotit víckrát a použít.
Je asi těžké pro někoho, kdo tyto potíže nemá, představit si, že někdo prostě čistou fotku neudělá, ani kdyby se postavil na hlavu. Není to vždy otázka vůle
Já jen napsala že by to chtělo lepší fotky, recepty jsou fajn, ale třeba tohle zelí v hrnci, nebo ten hovězí pupek, to opravdu vypadá hodně nejedle.
tejaja: Já nikomu nebráním v tom, aby napsal svůj názor, toho jsem opravdu daleká, ale proč bych nemohla vyjádřit já ten svůj?
Vůbec nechápu, proč se autorovi podsouvá, že má hospodu www.toprecepty.cz/recept/41498-brabci--ze-%E2%80%9Eslajfu%E2%80%9C/ a tu si tady propaguje. Holt Praha nebo Košice nejsou tak originální jako hájovna Šlajf! Autor si to vymyslel hezky, každý hned ví, čí je to recept!
Reklama? Asi neééé
No, já ten název chápu jako povedený ©
Někteří tak mají signované své názvy a "někdo" podobným způsobem své obrázky
S těmi fotkami to je těžší. Ne každý má slušný foťák nebo mobil a ne každý umí fotit tak, aby to mohlo jít rovnou na výstavu. Já myslím ale, že se každý učíme. Nikdo učený z nebe nespadl. Dejme tomu šanci. Moje první fotky bych taky nejradši přefotila a takových nás tu je víc
S jedním však souhlasím, fotky by potřebovaly trochu více estetiky.