Vohrnoušky
Vohrnoušky, tradiční pochoutka z kynutého těsta s náplní, jsou ideálním spojením jemného, nadýchaného těsta a lahodné náplně. Tento klasický dezert může být plněn různými náplněmi, jako je maková, tvarohová, povidlová nebo ořechová, což umožňuje nekonečnou škálu chutí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 902 kJ / 2 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,15 g |
Tuky | 79,90 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 622 mg |
Sodík | 571 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 452,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas zapneme na 170 °C.
Všechny suroviny smícháme, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme na vál. Nožem odkrajujeme stejně velké kousky, prsty okraje vytáhneme do stran. Doprostřed dáme náplň dle své fantazie: kombinujeme např. tvaroh+ meruňky, mák + švestky, atd. Na stranách těsto zmáčkneme a vytvoříme takovou lodičku. Krok 3: Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme dokola rozpuštěným máslem. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až okraje zezlátnou.
Všechny suroviny smícháme, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme na vál. Nožem odkrajujeme stejně velké kousky, prsty okraje vytáhneme do stran. Doprostřed dáme náplň dle své fantazie: kombinujeme např. tvaroh+ meruňky, mák + švestky, atd. Na stranách těsto zmáčkneme a vytvoříme takovou lodičku. Krok 3: Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme dokola rozpuštěným máslem. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až okraje zezlátnou.
Zveřejněno 22. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vohrnoušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q0G7
Moje poznámka
Vohrnoušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q0G7
Nejnovější recepty
Ciabatta bez hnětení
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové rybízové řezy
Přidáno před 16 hodinami
Palačinky z přebytkového kvásku
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Vymazlený hovězí guláš
Přidáno 23. 7. 2025 18:11:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo jako polotovar
Kaill před 4 hodinami
Babiččina čočková polévka
Cikitaka před 5 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
AnezkaMoller před 6 hodinami
Mleté kuličky se dvěma druhy sýru pečené v troubě
ha.ry před 6 hodinami
Hamburgerové bulky (včetně celozrnné varianty)
AnnaP4 před 8 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Tjadja před 9 hodinami
Pomazánka Šmitec
mira65 před 9 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
Lidusenkaf před 9 hodinami
Pomerančový cheesecake
Jitulisek před 10 hodinami
Vepřové na paprice
Bilou před 10 hodinami
Tématické fráze:
knihovnička recepty,
švestkové rozpeky,
rozpeky se švestkami,
knihovnička receptu,
časopis knihovnička receptů,
časopis knihovnička recepty,
švestkový rozpek,
rozpeky,
rozpeky ze svestek,
rozpeky s mákem,
rozpeky z domácí pekárny,
knihovnička recepty 2018,
recepty knihovnička,
nejúžasnější vánočka rodinný recept,
knihovnička recepty 8/2009,
rozpeky se švestkama,
recepty z knihovničky,
svestkovy rozpeky,
rozpek ze švestek,
švestkové rozpeky s mákem
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
droždí sušené,
žloutek,
máslo,
mléko,
máslo,
mák,
švestky,
tvaroh,
meruňky
Komentáře (32)