Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 210 kJ / 1 245 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,37 g |
| Tuky | 56,74 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 1,26 g |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,84 g |
| Sacharidy | 77,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do uzavíratelné nádoby vyklepneme vejce, přidáme olej, omáčku, worcester, zázvor, pepř a solamyl a vše důkladně prošleháme.
Krok 2: Maso opláchneme, osušíme, nařežeme na plátky a ty nařežeme na malé kostičky.
Krok 3: Kostičky masa dáme do ušlehané směsi, nádobu uzavřeme a dáme do lednice odležet na 1 hodinu, až dva dny.
Krok 4: Po uležení podle potřeby osolíme, promícháme a rozdělíme na 3 porce(hromádky).
Krok 5: Do pánve na rozehřátý olej dáme větší hromádku směsi a plamen ubereme na minimum. Lžící vytvoříme uprostřed menší otvor na vyklepnutí vajíčka a směs navršíme na "val".
Krok 6: Po 2 minutách obracečkou otočíme spodní, nedosmaženou stranou nahoru a pozvolna smažíme 6 minut. Poté raráška opět pomocí obracečky otočíme zpět na nedosmaženou stranu, opatrně do otvoru přidáme vyklepnuté celé vejce, osolíme a posypeme petrželkou. Pozvolna smažíme 4-5 minut. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo dobrá, smetanová bramborová kaše.
Zveřejněno 25. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rarášci s volským okem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrnr
Moje poznámka
Rarášci s volským okem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrnr
Nejnovější recepty
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 1 hodinou
Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Přidáno před 5 hodinami
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 21 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sváteční polévka s pečeným česnekem
Lida.Rose před 7 minutami
Majonézové kynuté buchty
Lendoulinecek před 18 minutami
Chilli con carne (veganské)
BlankaBulkova před 27 minutami
Vanilkové vafle
Merylas před 40 minutami
Krtkův dort na plechu
EvaCh před 41 minutami
Buchtičky s vanilkovým krémem
Blazenka před 1 hodinou
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Simona1 před 1 hodinou
Tvarohová buchta s Margotkou
beruna1 před 1 hodinou
Krůtí stehna na rajčatech podle Dity P.
Glapet před 1 hodinou
Kynuté lívanečky
sedlaci před 2 hodinami
Tématické fráze:
topinka s volským okem,
hovězí rarášci,
jak se dela volske oko,
podle čeho název volské oko,
rarasky na naložení,
rarášci zázvor,
název volské oko,
naložený platek s volským okem,
maso s volským okem,
minutka z kureciho masa a volske oko,
hovězí rarášky,
kuřecí maso s volským okem,
mlete maso s volskym okem,
jak neřešit že si manžel píše,
řecí rarášci,
z čeho se dělá maggi,
hovězí maso s volským okem,
hovězí kyta s volskym okem,
naložení rarášci,
kl.rarasky
Suroviny:
plec vepřová,
vejce,
olej,
omáčka chilli sladká,
omáčka worcesterová,
zázvor,
solamyl,
pepř mletý,
vejce,
olej,
sůl,
petržel
Komentáře (25)
hosta:Jituško a víš,že to někdy dělám
casino:na radu babičky trošku octa někdy preventivně přidávám když dusím(vařím)hovězí ze staršího kusu
Když už tady probíráme naše zhýralé chutě a to z čeho se co vyrábí,tak jsem pro pobavení zkopírovala z motorkářského webu pár kousků na počtení...snad Vás to pobaví tak,jako mě
----------------
....sharkis píše: Řešit každou volovinu, tak nemůžete jíst nic Nechtějte vědět, z čeho se vyrábí delikátní grilovací speciality, veleoblíbené salámy, veškeré uzeniny, paštiky, pomazánky nebo cokoli jiného tomu podobného O doslova chemickejch šťávách, limonádách, jogurtech a instantních věcech nemluvě A profláklá značka BIO? V rádiu jsem jednou slyšel týpka, co tvrdil, že jde ráno nakoupit rajčata do supermarketu a pak je prodá o dost dráž jako BIO na trhu... Takže asi tak - co si kdo nevypěstuje / nevykrmní / nezpracuje sám, nemůže mít jistotu NIKDY, a proto je lepší to neřešit a jíst na co má zrovna chuť
Přesně moje řeč.. jedli jsme to vždycky, žijeme, ne*ereme potom, neblijeme potom..tak co..stjeně tim nic nevyřešíš a pokud nemáš možnost pěstovat si sám más smolík a žer co si můžeš koupit. BIO potravinám nevěřim (jako že jsou fakt BIO) takže utrácet za ně fakt nehodlám. Jak jsem četla tak nezdravej je i chleba a vlastně všechno tak co
-------------------------------konec kopírování
Sajrajt?
Hmmm...
Mahlzeit!
Ten ocet (nejen konzervuje, ale dělá maso i křehčím) je z receptu, který jsem dostal (taky skoro před 40ti lety) od kamaráda, který ho měl ze sev. Afriky. Další komponenty jsou rajský protlak a hodně hodně CIBULE a ČESNEKU
Fakt,nekecám-je to i v nadpisu"Marinované maso na kuřecí rarášky na 2měsíce". A pak je to i v postupu:"Všechno společně promícháme a dáme do zavařovací lahve.Tu pak pokryjeme alobalem a dáme do ledničky.Maso vydrží takto naložené až 2měsíce". Raději to zkoušet nebudu
S tím maggim máš pravdu
S tím octem to nemusí být špatný nápad
Každopádně děkuji za komentář a zájem
Ivulinko i Tobě díky
No, já bych tomu naložení 2 měsíce v marinádě i věřil - zázvor je antibakteriální
maiva:Ivi,nemám tam křen.Je to kořen zázvoru-čerstvý nastrouhaný zázvor
hosta:Jituško,já mám ve starém sešitě u kuřecích rarášků napsané,že můžou být v marinádě až 2měsíce
Ale jak píše maiva 100 x jinak a pokaždé je to chutná rychlovka
To volské oko je takové zpestření vzhledu
Všem děkuji za zájem a komentáře
Drahu, takhle připravené maso mi taky chutná, něco podobného mám léta v sešitě pod názvem Kuřecí rarášci