Brambory se špekáčky na pivu
Brambory, špekáčky a pivo, to je trojice, která k sobě patří a skvěle ladí. Suroviny pokrájejte, dejte do jednoho pekáčku, zalijte pikantní omáčkou a upečte. Téměř bez práce můžete servírovat lahodný oběd, který ocení zejména mužská část rodiny.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 575 kJ / 854 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,12 g |
Tuky | 4,14 g |
Vláknina | 23,11 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11,34 g |
Sůl | 27,40 g |
Sacharidy | 156,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory se špekáčky na pivu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JypD
Moje poznámka
Brambory se špekáčky na pivu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JypD
Nejnovější recepty
Cuketové řezy s malinami
Přidáno před 4 hodinami
Bulgur s kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Vafle bez cukru
Přidáno před 15 hodinami
Dýňový koláč s mandlovou drobenkou
Přidáno před 15 hodinami
Kostky zadního hovězího pečené s česnekem v troubě
Přidáno před 21 hodinami
Koláč s cuketou bez mouky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likér z aronie
jana.kulkova před 15 minutami
Dýňový koláč s mandlovou drobenkou
zdraveskamcou před 2 hodinami
Cuketové řezy s malinami
zdraveskamcou před 2 hodinami
Vafle bez cukru
zdraveskamcou před 5 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Evculina84 před 11 hodinami
Bábovka z televize
Petik05 před 12 hodinami
Bavorské klobásy v listovém těstíčku
Kattyy před 13 hodinami
Rybičková pomazánka ze sardinek
Kajkajak před 13 hodinami
Kapustová polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách
jayjayka před 14 hodinami
Tématické fráze:
buřty na pivu ze světlého piva,
špekáčky na světlém pivu,
špekáčky na pivu,
pečené špekáčky na pivu,
jídlo ze špekáčků,
jídla ze špekáčků,
buřty na světlém pivu,
špekáčky na pivě,
špekáčky pečené na pivu,
pečené špekáčky,
špekáčky na pivu s bramborem,
špekačky pikantní na pivě,
recept na zapečené špekáčky na pivu,
pokrmy ze špekáčků,
buřty na světlém pivě,
buřty na pivu s bramborem,
špekáčky s bramborem,
špekáčky na černém pivu,
jidla k pivu,
špekáčky recept
Suroviny:
brambory,
špekáček,
pivo černé,
kečup sladký,
česnek,
koření provensálské,
koření grilovací,
sůl,
cibule
Komentáře (66)
U nás je tohle jídlo také oblíbené a vlastně jsem ho už dlouho nedělala. Musím to napravit. Klasika je klasika, je osvědčená a předčí veškeré experimenty...
Udělala jsem jedinou kosmetickou změnu oproti tvému předpisu-česnek jsem nakrájela na plátky.+32
Jestli budeš mít ještě někdy odvahu, zkus s jiným pivem nebo jiným typem brambor...
Vonělo to dobře. Jíst se to ale nedalo ani se sebezapřením.
Obzvlášť ty brambory
Mám vážné podezření, že škodičem bylo to konkrétní pivo, nikoliv recept samotný! Škoda, vypadalo to v pekáčku moc hezky
Podle mě je tady v tomhle receptu lepší černé pivo, světlé mi připadá více hořké...
Ivanko, dej tomu ještě jednu šanci, udělej to přesně podle mého receptu i s délkou pečení a uvidíš...
Lenullko, myslím, že můžeš docela klidně použít i světlé pivo