Quiche lorraine - slaný koláč
Správný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto receptu, určitě vám také zachutná.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 164 kJ / 2 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,01 g |
Tuky | 188,14 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 4,15 g |
Sůl | 10,15 g |
Sacharidy | 23,40 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Quiche lorraine - slaný koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRmW
Moje poznámka
Quiche lorraine - slaný koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRmW
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 3 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 5 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 9 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 1 hodinou
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 3 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 5 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 5 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 6 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 7 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 9 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 10 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 11 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 11 hodinami
Tématické fráze:
slaný koláč kiš,
slaný koláč,
kis slany kolac recept,
kiš kolac,
francouzský koláč kiš,
francouzský quiche,
koláč kiš,
quiche z listového těsta,
francouzský kiš,
quische,
slaný koláč recept,
lotrinský quiche,
lotrinský slaný koláč,
francouzský slaný koláč-quiche,
kiš,
lotrinský kiš,
slaný lotrinský koláč,
slaný kiš,
testo na quiche,
recept na slaný koláč
Suroviny:
těsto listové,
cibule,
slanina anglická,
sýr uzený,
vejce,
mléko,
sůl,
pepř bílý mletý,
máslo
Komentáře (28)
těsta. Připravit domácí těsto je otázka 5ti minut:250 g hl.mouky, 125 g
másla, špetka soli, 100 ml vlažné vody. Prohníst, uložit na 2 hoďky do lednice. Poté do koláčové formy, vymazané špetkou oliv.oleje, překrýt pečícím papírem, nasypat fazole, hrách nebo kamínky a péct cca 15 min.
při teplotě 200 st. Teprvé poté nanést ingredience (cibuli se slaninou
mírně osmažit). Kiš peču minimálně 1xtýdně, máme ho rádi.
Nicméně, proti gustu žádný dišputát