Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 129 kJ / 1 943 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,25 g |
| Tuky | 1,53 g |
| Vláknina | 3,13 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 34 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 473,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a na elektrickém citrusovém odšťavovači odšťavíme. V receptech na pomerančovou marmeládu se většinou doporučuje pomeranče "filátkovat", což je docela piplačka.
Dužinu, která trochu zůstala napovrchu síta, jsem také ke šťávám přidala. Krok 2: Pomerančovou a rakytníkovou šťávu dáme do hrnce. Krok 3: Obsah želírovacího prášku smícháme se 2 PL cukru, vmícháme do šťávy a přivedeme k varu. Krok 4: Přisypeme cukr, opět přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme 1 minutu-doba varu záleží na tom, jaký druh želírovacího prášku použijete. Krok 5: Džem plníme do teplých sklenic a hned zavíčkujeme.
Dužinu, která trochu zůstala napovrchu síta, jsem také ke šťávám přidala. Krok 2: Pomerančovou a rakytníkovou šťávu dáme do hrnce. Krok 3: Obsah želírovacího prášku smícháme se 2 PL cukru, vmícháme do šťávy a přivedeme k varu. Krok 4: Přisypeme cukr, opět přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme 1 minutu-doba varu záleží na tom, jaký druh želírovacího prášku použijete. Krok 5: Džem plníme do teplých sklenic a hned zavíčkujeme.
Zveřejněno 2. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rakytníkovo-pomerančový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xBrJ
Moje poznámka
Rakytníkovo-pomerančový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xBrJ
Nejnovější recepty
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 18 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 18 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno 29. 8. 2025 16:01:01
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Přidáno 29. 8. 2025 11:07:37
Placka z cukety s příchutí máty
Přidáno 29. 8. 2025 10:08:42
Marinovaná krkovička v trojobalu smažená na sádle
Přidáno 29. 8. 2025 08:48:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 1 hodinou
České buchty
Martas6 před 1 hodinou
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 1 hodinou
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 2 hodinami
Nadýchané kefírové lívance
Beruna před 2 hodinami
Česnečka s uzeným masem
Lucie1001 před 2 hodinami
Krůtí plátky s hráškovými lusky
Krajanekcestovatel před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Javor před 3 hodinami
Plátky z krkovičky na česneku
Sahula před 3 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
Stanas před 3 hodinami
Tématické fráze:
co dělat když neztuhne marmeláda,
rakytníkový džem s pomerančem,
marmeláda z rakytníku a pomeranče,
co delat s rakytnikem,
když neztuhne džem,
rakytníková marmeláda s pomeranč,
co dělat když neztuhne džem,
když džem neztuhne,
rakytnikovo pomerancova marmelada,
džem pomeranč s rakytníkem,
rakytník marmeláda recepty,
rakytníková marmeláda s pomerančem,
rakytníkový džem recept,
marmeláda z rakytníku a pomerančů,
jakdělat marmeládu z rakytníku,
když neztuhne marmeláda,
rakytníkovpomerančový džem,
rakytníková marmeláda s pomeranči,
zpracování rakytníku,
sklizen a zpracování rakytníku
Suroviny:
šťáva pomerančová,
šťáva rakytníková,
cukr,
želírfix 2:1
Komentáře (11)
A díky za bodíky